Чудодейна църква цери болести за 1 нощ

Свети Антоний, Мелник

В най-малкия град в България – Мелник, се намира църквата „Свети Антоний Велики“. Хората я наричат храмът на чудесата. Местните твърдят, че чудесата, които са станали в този храм не могат да се изброят.

Свети Антоний е бил отшелник – роден в Среден Египет през 251 година, той е участвал в много битки в името на Христа. Заради тези си подвизи и неговата безпрекословна вяра, Бог го награждава с дарба – да може да изцелява хората. Иконата с неговия лик може да избави душевно болните от техните страдания.

За църквата се грижи Янчо Николов – 64-годишният мъж не отказва помощ и съдействие на никой. Влизайки в църквата посетителите забелязват колона в средата на храма, която е опасана с железни окови.

Кръст

За да се случи изцелението, всеки отишъл там трябва да се съгласи да бъде вързан с окови. Освен това, за да бъде излекуван човек, твърдят местните, трябва да има дълбока вяра и чисто сърце. Разказват, че през годините тези окови са се впивали в краката на стотици болни.

Всичко това се случвало късно вечер и на доброволни начала, а на следващия ден болните били изцелени. От демоните, които са живели в тях вече нямало и спомен. Местните жители са убедени в чудодейната икона, според тях само една вечер в храма е достатъчна за изцеление.

Твърди се, че над 200 душевно болни са идвали с надежда да се излекуват и за успели да го направят.

Говори се, че светецът реагирал различно на различните посетители. Онези, които са твърде грешни например, отблъсквал. Бай Янчо разказва, че има доста случаи, в които хора влизат в храма, но някаква сила просто не им дава възможност да достигнат до иконата на свети Антоний.

Обикновено след подобна ситуация хората тръгвали сами с ясната мисъл, че или са грешни или вярата им не е достатъчно силна.

Той уверява, че ако търсим изцеление това е правилното място. Смята се, че освен за здраве, чудодейната църква е помогнала на хора и за бизнеса им.

Местните определят за чудо и факта, че целият иконостас избледнява, без образа на Свети Антоний. В цяла Европа има само две църкви, носещи името на светеца.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 7
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Кристина
Кристина
08.04.2015 20:05
Живея в Кипър и имаме такава църква с името на свети Антоний. Малка е и е много посещавана.. Интересно ми е как се знае, че има само две такива църкви в цяла Европа??
2
0
Катя
Катя
05.12.2015 00:28
Също в Лисабон, Париж и на много места в Испания.
0
0
Потребител#136851
Цитирам ..."Онези, които са твърде грешни например, отблъсквал. Бай Янчо разказва, че има доста случаи, в които хора влизат в храма, но някаква сила просто не им дава възможност да достигнат до иконата на свети Антоний..."
Ако това го твърди и свещеника там - значи не ми замирисва на добре...! Ако това го твърдят само миряните - от тях (не всички) може да се очаква много повече измислици. Христос дойде на земята заради грешните, а не зареди праведните (в Евангелието го пише това)! Не вярвайте като невидяли на църкви които казват подобни неща по телевизията или в сайтовете, защото не знаете каква им е целта! Подобни предавания се правят повечето за пари. Дори и директно да не се взима пари за молитви, хората се оставят дарения, купуват свещи, а от там се печели не малко! На свещеника вярата е много важна, защото той се моли на Бога съобразявайки се с волята му. Един свещеник ако може да извърша изцерения, на него не му трябва предаване по телевизора..., а чрез този и онзи ще се разпространи. Останалото и кинти и педерастии.... :)
3
2
Човек
Човек
13.06.2014 09:57
Не вярвайте на такива магии и глупости, врачки, магически църкви, гледачки, и каквото и да било подобно.
3
8
Потребител#136851
А на теб ли да вярваме ? Предпочитам да вярвам в Бог, от колкото на теб ;)
16
1
Татяна
Татяна
21.01.2014 19:55
вярвам в изцелението, кръстена съм в църква в Мелник, но не тази, описана в статията, но не знаех, че има такава сила
9
2