Тигър разкъса ръката на жена, след като я пъхнала в устата му

Тигри

Тигър разкъсал лявата ръка на служителка в Централния животински парк на Оклахома, след като жената сама пъхнала ръката си в устата на хищната котка.

Собственикът на парка Джо Шрайбфогел уведоми, че жената е настанена в хирургията на болница в Оклахома, където лекари се опитват да спасят ръката ѝ.

„Ръката ѝ е разкъсана много лошо – цялата трябва да бъде зашита за тялото.“ – каза Шрайбфогел

Свидетели разказват, че тигърът е стоял в клетката си, а жената е нарушила пространството му, пъхайки ръката си пред лицето му.

Зоопарк

Служителката на парка сама е издърпала ръката си от пастта на животното.

Шрайбфогел увери, че в парка са наложени стриктни правила срещу посягане с каквато и да е част на тялото към оградените диви животни.

Собственикът на парка отказа да сподели името на жената, защото до онзи момент не се е свързвал със семейството на пострадалата. За нея каза само, че е на около 20 г.

Служителката е надзирателка на котките и според Шрайбфогел, когато работиш с тези животни всеки ден, спираш да мислиш за безопасността си и започваш да гледаш на дивите животни като на домашни любимци.

Тигърът, откъснал ръката на жената, е със смесена порода и е на около 14 г.

Теглото му е над 180 кг., но служителите в парка споделят, че никога не е показвал агресия.

Хирургия

Според хипотезите на собственика тигърът е захапал ръката на жената, защото е помислил якето ѝ за играчка или е бил привлечен от миризмата на гъши пух от дрехата.

„Случката можеше да свърши много по-зле. Радвам се, че това не се случи. Когато я откарваха към хирургията, тя говореше за връщането си на работа.“ - разказа Шрайбфогел.

Той увери, че работата на жената ще я чака, защото тя е сред най-добрите лидери, които следят за спазването на протокола на парка.

Тигърът не е бил умъртвен.

Паркът, които затвори след инцидента, е обитаван от тигри, мечки, маймуни, зебри и други животни.

В уеб сайта на парка се казва, че фокусът на програмите им е насочен към приютяване на изоставените и малтретирани животни, както и към животните, за които собствениците им не могат да се грижат вече.

Уеб сайтът е открит през 1997 г. и оттогава са спасени повече от 1400 животни, които са настанени в повече от 1200 зоологически градини и резервати.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вяра
Вяра
16.10.2013 20:16
"Тигърът не е бил умъртвен" АМИ НЯМА И ДА БЪДЕ, ТЪПАЦИ! Само глупак може да направи такова нещо. И как го казвате все едно на животното нещо не му е наред или заслужава да бъде убито.
13
0