sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Лекар вампир погубил 18 души

Лекар вампир погубил 18 души

Лекар вампир погубил 18 души
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Легендите за вампирите съществуват от дълги векове. В последно време лекарите смятат, че историите за зловещите кръвопийци са съвсем реални и намират тяхното научно обяснение.

Вампиризмът е следствие на заболяване на кръвта. Нарича се порфирия. При нея се загубва жизнено важна функция на кръвните клетки, след което се повреждат тъканите, а болният става блед, зъбите му се уголемяват заради увреждания на венците.

Някои учени свързват порфирията и с неврологични увреждания, които водят до лудост. При тази болест е характерна и анемия, която обяснява пиенете на животинска кръв като лек срещу нея.

Една от многото вампирски легенди идва от 30-те години на ХІХ век. Тогава в баварския град Вюрцбург живял лекар на име Хенрих Шпатц.

Докторът бил заможен, с добро име сред обществото. Спечелил си добра слава като се занимавам с благотворителност.

През 1831 г. Шпатц неочаквано заминал за Чехия заедно със съпругата си. Месец, след като напуснали Вюрцбург, бивши асистенти на лекаря ужасени се появили в полицията. Страховитото им признание "Двамата Шпатц са вампири! " изпърво разсмяло властите.

Полицаите обаче се заинтересували от случая, след като двамата асистенти разказали за изчезването на някой си Йохим Фабер. Инвалид от войната, той работел като портиер в болницата, в която лекувал и Шпатц.

Разказът накарал полицаите все пак да обискират бившия дом на лекаря. Находката им била потресаваща. Открили останките на 18 души, а също и скелет със следи от ампутация, който в последствие наистина се оказал на изчезналия Фабер.

Дълго време след този случай учените спорили за личността на Шпатц. Някои го смятали за вампир, други за член на сатанинска секта, която практикувала човешки жертвоприношения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Mia
Mia
24.09.2013 03:30
Има също и болест канабализъм. С разни био-работи, които карат човек да яде хора, защото има нужда от това. Ако не го прави това действа на външност стават грозни, защото кожата изсъхва и потъмнява, венците се разпадат. Има медикаменти, които да оправят това, за да не ядат хора, но понякога действа на нервната им система и верно води до лудост. Тогава се организират и убиват, за да се хранят с нужното им месо. Колкото и ужасяващо да звучи има го и по филми и в интернет.
2
0
Mia
Mia
24.09.2013 03:29
Тези болести са известни отдавна, но нямат общо с митичните вампири, аз вярвам че съществуват. Но има болести като тази, и тя е на фази. Медицински е доказано. Но това не са истински вампири.
2
0
хах
хах
31.08.2013 02:20
не отивайте при "Д-р. Акула".
0
0
Бабави
Бабави
03.07.2013 03:48
Не мога да разбера защо копирате чжди материали. Дословно при това.
5
0
maria
maria
12.03.2013 12:41
Всичко е възможно ;х
0
0
Andrei simov1
Andrei simov1
10.03.2011 09:30
Боледувал съм от тази рядка болест, но не смятам, че съм вампир.
0
0
вампирчето
вампирчето
31.01.2011 23:22
Значи по принцип адски много вярвам във вампири, но точно тази статия няма на какво да се вярва. Прочела съм невероятно много материали за тези митични същества, които да ме убедят в съществуването им. Така, че тези, които не вярват, нямат очи за истината. Това е само моето мнение.
0
0