Скритата сила на ума

Скритата сила на ума

Алгоритмите на силата на ума са план за правилата, които сме разработили, за да ни помогат да мислим по-ефективно. Има примери от всяка област на живота. Търговците по-ефективно продават стоките, след като те вече са обучени да се усмихват и да говорят на „езика” на купувачите. Инвеститорите в недвижими имоти могат по-лесно да анализират даден имот, ако те имат по-добър набор за важните неща в техния ум. Писателите мислят, че що се отнася до заглавието, те ще "грабнат" читателя, ако използват думи като "строго секретни".

Универсални алгоритми на силата на ума

Някои от най-полезните правилата на живота са прости въпроси, които преминават през хаоса в нашият ум и се прицелват към най-съществените аспекти на нещата. Да разгледаме въпроса "Какво би (вкарайте героят тук) направил? " Питайки това, ние ще имаме много силен начин за бързото решаване на етични въпроси. Християнин, изправен пред етичен проблем например, обикновено може набързо да представи какво би направил Исус. Този процес често минава като рационалност и позволява на нашето мощно подсъзнание да ни покаже пътя. Ето и някои други въпроси, които могат да бъдат полезни.

- Как мога да се поуча от това?

- Как мога да използвам това за предимство?

- Как мога най-бързо и ефективно да разреша това?

- Какво е доброто за тази ситуация?

- Какъв е основният елемент тук?

- Как мога да гледам на това по различен начин?

- Имам ли цялата информация, която ми трябва, за да взема решение?

По-специфични техники на силата на ума

За да развиете своята сила на ума в конкретни области, разберете какво мислят успелите хора в тези области. Така например, съзнателно или не, добър комедиант винаги търси наоколо и пита неща като, "Как мога да направя това да бъде по-екстремно? " "Коя е глупавата част от тази ситуация? " "Кои думи имат двойно значение, с което мога да си играя? " или "Какъв е проблемът с тази картина? " Той може също така да си представя нещата наопаки, направени по различен начин, или от друга гледна точка.

Изобретателят мисли за това как работят нещата, как да се приложат тези принципи към функциите на други неща, или как да ги накара да работят по различен начин. Той предизвиква предположения, питайки: "Дали на столовете наистина им трябват крака, или ще имат предимства, ако ги окачим на тавана? " Тези идеи - създаване на техники, са само специфични алгоритми на силата на ума.

Ключът към използването на тези алгоритми на силата на ума най-ефективно не е в това да се обучавате колкото се може повече. Много от нас са научили достатъчно "самоподобрени" техники в техният живот. Това не означава, че знанието е вредно, но приложението е ключът тук, а не събирането на повече неизползваеми познания. Вие трябва да вземете това, което знаете, и да го използвате, и още по-важното е да го превърнете в навик. Обикновен и полезен принцип, превърнат в добър навик, е по-мощен отколкото пълна глава с големи идеи.

Как да създадете тази сила на ума като навици? Повторенията. Колко време ви трябва да направите нещо или колко пъти да го повторите, за да може то да се превърне в навик? Консенсусът на експертите е около три седмици. Изберете психологичната "програма", която искате да инсталирате във вашият мозък, и започнете да я използвате всеки ден в продължение на две-три седмици.

Притежаваме много умствени навици, но те не са непременно най-добрите, нали? Защо не започнете да тренирате себе си съзнателно, като използвате въпросите, правилата и моделите на поведение, които са най-полезни за вас? Това е начина да превърнете съдържанието на ума си в негова скрита сила.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати