sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Смъртта свети в синьо

Смъртта свети в синьо

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Смърт
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Когато един жив организъм умира, той започва да свети целият в синьо. Това стана ясно, след като британски учени установиха странното явление по време на мащабно изследване.

Цветът, който озарява организма в момента, в който той умира, е много светъл нюанс на синия цвят. Клетка след клетка синьото сияние, което може да се види само със специална апаратура, обхваща целия организъм на умиращото същество.

То се движи със скоростта, с която умират клетките в организма, докато не се стигне до смъртта на последната клетка в тялото.

Цвят на смъртта

Визуалният ефект е такъв, все едно през тялото на умиращия преминава вълна от светлосиня светлина. Най-важното откритие, което са направили учените, обаче не е това, че умиращото тяло свети в синьо.

Те са открили, че ако по някакъв начин успеят да спрат тази светлосиня светлина, която се движи по тялото, това ще предотврати смъртта.

Според изследователите светлосинята вълна е просто проява на химични реакции на самоунищожение, които протичат в организма в последните му минути.

По този начин организмът унищожава сам и клетките, които са все още здрави, за разлика от поразените, които са били увредени поради една или друга причина.

Изследователският екип е на мнение, че точно синьото сияние е най-важният елемент от процеса на умиране и ако успеят да разгадаят как точно протича, те ще могат да забавят процесите на стареене и да предотвратят смъртни случаи.

Край на живота

С времето може да се стигне дори до създаване на лекарство срещу стареене, което ще се базира именно на тази синя светлина.

Тя може да помогне за създаването на силен медикамент, който да даде възможност на хората да живеят по-дълго и да са по-здрави.

Доскоро се смяташе, че стареенето е следствие от натрупване на увреждания на молекулярно ниво. Но всъщност се оказва, че тази теория може и да не е съвсем вярна.

Сега учени от цял свят ще обединяват усилията си в голям екип, за да се опитат да разберат механизмите на синьото сияние на умиращите организми и да работят за предотвратяването на фаталния край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
witchz
witchz
31.03.2017 20:05
Мда, учените са установили това, което отдавна знаят от Уолт Дисни... (За справка: Хадес на Дисни)...
Иначе е вярно, де..
1
0
Punkey
Punkey
20.10.2014 20:00
Толкова грубо ли умират хората?
1
2
деян
деян
15.08.2014 13:39
Защо приемате смъртта като фатален край.....
6
0
Ани
Ани
10.03.2014 20:34
Дано е по-скоро!Моляяяяяя!
1
5
Мъу
Мъу
20.10.2014 20:02
Млъквай ако не искаш да ти насиня дупето от бой!!!!
0
3