Сценарии и предсказания за края на света

Сценарии и предсказания за края на света

Докога ще сме живи? Докога Земята ще се върти? Кога ще настъпи Апокалипсисът? Кога Господ ще слезе на земята, за да съди грешниците и да вземе със себе си праведните?

Тези въпроси вълнуват от време и учени, и изследователи, ясновидци, а наред с тях и всички живи хора на нашата планета.

Нека видим кои са най-спряганите сценарии за свършека на света.

АТОМНАТА БОМБА

Първата успешна разработка е проектът "Манхатън", реализиран от САЩ през годините на войната. Първите 3 бомби са взривени през 1945 г. като финална фаза на проекта "Манхатън":

- на 16 юли край Аламогордо, Ню Мексико, е извършен първият в света ядрен опит, наречен "Тринити". Взривена е плутониева бомба с мощност 20 кТ.

- на 6 август над Хирошима, Япония, е взривена бомбата "Малчугана".

- на 9 август над Нагазаки, Япония е взривена бомбата "Дебелака".

Преди проектът "Манхатън" да бъде приведен в действие, ядрените физици пророкувави края на света: бомбите щели да унощожат атмосферата.

КОМПТЪРНАТА ГРЕШКА ПРЕЗ 2000 ГОДИНА

В нощта на 31 декември 1999 година срещу 1 януари 2000 година съвременният свят очакваше Компютърен Армагедон. Очакваше се, че всички компютри на земята няма да продължът броенето на 2000 година, а ще се върнат на 1900 г. и всички данни за човечеството просто ще изчезнат.

Сценарии и предсказания за края на света

След като компютърният срив се оказа фалшива истерия, бе изчислено, че правителствата и корпорациите в цял свят са похарчил около 500 милиарда долара в усилията си да се предпазят от предричания технологичен ад на 2000 г.

ПАНДЕМИЯ

Друг сценарии, предричащ свършека на света, е пандемията. Тоест човекът ще изчезне от лицето на планетата, покосен от неизлечим вирус. Пандемията е епидемия в особено големи размери, която пресича границите на една държава и засяга огромно количество хора или животни.

На 30 април 2009 Световната здравна организация обяви пандемия пета степен заради разпространението на свинския грип.

СБЛЪСЪК С АСТЕРОИД

Това също е един от най-разпространените предположения за края на човечеството. Най-хитов е в киноиндустрията.

Астероидите са актуални в последните няколко дни. Неочакваният сблъсък на Юпитер с астероид преди 2 седмици наведе астрономите на извода, че със Земята може да се случи същото. Планетата ни също е заобиколена от потенциално опасни бавни астероиди.

САЩ обаче развиват програмата Spaceguard, чиято цел е да се избегне подобен сблъсък. Нейната задача е да определи 90 на сто от възможните застрашителни небесни тела, чиито диаметри са над 1 километър и отгоре. Оказало се, че те са около 1000 на брой. Засега, за щастие, нито един не заплашва сериозно Земята.

ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ

В последните години учени от различни страни на света непрекъснато предупреждават за опасноситите от глобалнато затопляне и последствията му върху човечеството.

Повишаването на температурата може да доведе до куп проблеми, като отдръпване на ледниците, повишаване нивото на световния океан и промени в количественото и географското разпределение на валежите.

Съгласно този сценарии, ако човек изгуби земите, върху които може да живее, ще настъпят глад, епидемии, а войните за все пак останалите ресурси ще са неизбежни.

Сценарии и предсказания за края на света

НАШЕСТВИЕ НА ИЗВЪНЗЕМНИ

Учените считат, че във Вселена все пак съществуват неустановен брой разумни цивилизации. Предполага се, че всяка една от тях може да реши в един бъдещ миг да превземе планетата ни или да подложи хората на жестоки експерименти.

ВОЙНИТЕ

Да се погубим с войни на практика е най-актуалният сценарии. Почти няма момент, в който на тази планета да не бушуват размирици, престрелки, конфликти.

СЛЪНЦЕТО

Съгласно този сценария краят на света е много далеч във времето. След 4-5 милиарда години слънцето ще изчерпи водорода в ядрото си. Тогава то ще започне да преобразува хелий във въглерод и температурата на ядрото му ще нарастне. Сигурно хората на земята ще се изпекат като кебапчета. И смъртта на Земята ще е неизбежна.

БУНТ НА МАШИНИТЕ

С темповете, които технологиите напредват, се предполага, че в бъдещето роботите ще станат достатъчно умни, за да разрушат мира и унищожат планетата.

Предсказания за края на света съществуват на практика почти за всяка година.

1000 г. - чакал се е Апокалипсиса, заради изтичането на хиляда години от рождението на Христа.

1033 г. - 1000 години от разпъването на Исус.

1666 г. - заради наличието на числота на Дявола 666.

2009 г. - според разшифровка от предсказанията на Нострадамус.

2010 г. - ще свърши нефтът и светът ще се окаже във война.

2011 г. - краят може да настъпи заради сблъсък с астероида 2005 Yu55.

2014 г. - до Слънчевата система ще достигне великански облак с космически прах, който ще разруши всичко по пътя си: комети, астероиди, планети и звезди.

2016 г. - според изследователя Джеймс Хансен в тази година ледниците ще се стопят и водата ще залее планетата.

2018 г. - ядрена война, предсказана от Нострадамус.

2019 г. - нов сблъсък с астероид. Този път с 2002 Nt7.

2020 г. - година, предречена от Исак Нютон.

Сега най-актуалната година за свършека на света е 2012, закодирана в календара на маите.

При толкова зловещи пророчества, остава само са се молим Господ да е от нашата планета...

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
svetla
svetla
11.08.2015 00:23
ne vqrvai te na prostashtini samo gospod bog znae koga shte e svursheka na sveta .koito e vqrvash xristianin napulno znae tova che vuv posledno vreme shte izlqzat mnogo luje proroci za da zablujdavat i da mamiat xorata ne se mamete xora zashtoto edin den vseki edin den shte zastane lice vuv lice sus gospoda i shte odgovarq za postupkite si.
0
0
николай
николай
22.05.2012 21:04
"а всички пророци прорукуваха до Иоанна Кръстителя"
"в ония дни ще се явят много лъжепророци и лъжехристи"
0
0
николай
николай
22.05.2012 21:01
"а за онзи ден и час никой не знае,а само небесния наш Отец"
0
0
цвети
цвети
18.04.2012 10:24
Стига вече сте се мъчили.Никой не знаеденят и часът освен небесният наш Отец!
0
0
The_Death
The_Death
25.12.2011 17:45
2012 год. Според календара на Майте техният върховен Бог ще слезне на Земята , за да обяви началото на "Нова Ера"
0
0
Нонейм
Нонейм
24.09.2011 17:12
Аз смятам, че това за календара на маите е в това, че на някой му е омръзнало да пише числа и се е отдал на ракийката си.
1
0
skype: asen.nz4
skype: asen.nz4
11.08.2011 16:21
Нали казаха, че 2000 година ще е края на света. Не стана нищо. Господ знае кога ще става нещо.
0
0
to4ilar4eto
to4ilar4eto
02.07.2011 15:33
Нищо няма да стане от описаното, за това живейте спокойно и достойно. Най-много нефта да свърши, но вече имаме алтернативи и световен океан да пресушим.
0
0