Бурята може да причини халюцинации

Буря

На всеки се е случвало при ветровита буря да се почувства тревожен без видима причина, а звуците на силния вятър да не му позволяват да заспи с часове.

Бурите, вятърът и земетресенията са едни от източниците на инфразвук. Научно доказано е, че инфразвукът причинява у хората дискомфорт, а понякога дори и халюцинации.

Инфразвукът може да бъде открит в природата в явления като бури, вулканични изригвания и земетресения. Именно инфразвукът е причината някои животни да предусещат някои природни явления по-добре и от най-професионалния синоптик.

Научно доказано е, че изложени на инфразвук хората започват да се чувстват дискомфортно, тревожно, изпитват страх и стават нервни и дори могат да имат халюцинации.

Силна Буря

Според експертите, ако инфразвукът е достатъчно силен, той създава вибрации в предметите и може да предизвика спукването на стъкло. Звукът може да въздейства на хората само с ритмично повторение.

Навсякъде където има вибрации, те са свързани с вълнови явления, които се проявяват при определени общи принципи като резонанс и интерференция.

Всеки вибрационен елемент е конфигурация от 3 характеристики: темпо, динамика и тембър. Всяка една от тези 3 характеристики има своите под характеристики.

Страх от Буря

Темпото може да бъде бавно, умерено и бързо. Тембърът може да бъде нисък, среден и висок. А динамиката може да бъде тиха, умерена и силна. Когато комбинираме всички тези 3 характеристики, заедно с техните подхарактеристики, ще получим общо 9 вариации на звука, които могат да влияят на човек.

Според изследване на английски учени, върху реакциите на мозъка, най-неприятните звуци за слушане са бормашина, плачещо бебе, женски писък, спирачки на колело, вилица по стъкло и флекс.

Скокът в активността на мозъка при неприятните звуци индикирал, че хората по-силно възприемат неприятните звуци. Според изследването най-приятните звуци за слушане са течаща вода, бебешки смях и аплодисменти.

В града вниманието ни е ангажирано от хиляди звуци, които ни напрягат и изострят нервната ни система. Именно за това много хора напускат домовете си заживяват сред природата.

Ако не искате да предприемате подобна промяна, просто изключете всички електрически уреди в дома си за определено време – това осигурява на мозъка и тялото нужното спокойствие.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати