sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Рекорден студ ни чака тази зима

Рекорден студ ни чака тази зима

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k884
Студена Зима
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Специалистите от метеорологични служби предупреждават, че идващата зима ще е най-студената от 100 г. насам. Този студ няма да се разпростре само над България, но и над цяла Европа.

Прогнозата е изготвена на база на климатичните показатели. Студът тази зима ще бъде причинен от арктическите маси, които ще проникват от североизток.

Мразовитата зима се подсказва и от т.нар. отрицателна северно атлантическа осцилация и намаляването на слънчевата активност.

Подобно явление се е наблюдавало през 20-те и 50-те години на XX в. През тези години студовете са се задържали до пролетта.

Студ

Учените от полския институт за метеорология и водно стопанство посочват, че скоростта на течението Гълфстрийм през последните 5 г. е намаляла два пъти. Измененията на това течение могат да предизвикат резки климатични промени.

Ако топлите течения бъдат напълно отблъснати в Европа ще настъпи ледников период, а Скандинавският полуостров ще се превърне е огромен ледник.

Дълго време хората са съществували с идеята, че природата е неизчерпаем източник на блага.

Ледници

Случващото се в последните десетилетия обаче, не просто ни доказва, че това не е вярно, но и ни показва, че ако хората не станат по-съзнателни към заобикалящата ги среда съвсем скоро ще бъдат лишени от основни природни ресурси.

Според доклад на ООН от 2010 г. някои екосистеми в близко бъдеще ще достигнат пределната си точка на експлоатация.

Краят им ще доведе до недостиг на дървен материал, промени в посоките на водните течения и смърт на кораловия риф.

Специалистите изчисляват, че изчезването на растителни и животински видове в наши дни се случва 1000 пъти по-бързо, отколкото в миналото.

Увеличаващото се население на Земята кара много експерти да прогнозират, че през 2050 г. консумацията на енергията ще се удвои, а с това и нуждите от прясна вода и горива, и дори от свободна земна площ.

Според редица прогнози в близко бъдеще водата ще се превърне в ресурса, който ще предизвика икономическа надпревара по света.

Замърсяването на околната среда е един от най-наболелите проблеми на човечеството през последните десетилетия. Качеството на въздуха вече е сериозно нарушено от озона, азота и праховите частици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
517
410
36
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
Нети
Нети
24.10.2014 23:47
Абе като гледам какви студове са нищо чудно и такава зима да дойде
2
0
Стоян
Стоян
12.01.2014 20:15
абе не им ли омръзна да лъжат Руски метереолози казаха че няма да има зима в България тази година а тези казват че ще е много студена. е на кой да вярва човек.
8
3
iliqn
iliqn
09.01.2014 18:39
няма студ
4
4
някой
някой
08.12.2013 18:42
Те да спрат с ядрените оръжия ,сега пак хората са виновни?!!!!Всичко ,което се прави в момента е намаляване броя на хората,.....то било с биологични оръжия,тихия убиец във въздуха ,който дишаме,отровите в храните ,които ядем!!Защо преди 20г нямаше такава заболеваемост ,а сега ни се налагат 2 антибиотика за месец?Това не се ли прави с комерсиална цел,та нали ако няма болни фармацията ще загуби.По същия начин стои въпроса и за раково болните,защо да им предлагаме лечение след като поддръжката ,а не окончателното лечение е по изгодно.Не че няма лек !!!.
16
0
Жоро
Жоро
30.11.2013 22:36
То лятото беше адската жега и какво да очакваме ;) Трябва да има някакъв баланс.
6
2
etb
etb
15.11.2013 14:40
Нешо явно съм преуморена и не виждам.................за коя година се отнася ?!!?Може да е за всяка предишна и..........за всяка следваща.
Дойде ли есента пускай за да се стряска народа.
11
1
Ха
Ха
10.11.2013 09:58
Както и лятото, което трябваше да е най-горещо от 100 години насам.
13
3
Разумен
Разумен
01.11.2013 01:22
Статията хем е за колко голяма ще е зимата, хем не пропускат, да втълпят за пореден път вина на човека за "глобалното затопляне". Ама какво да се прави разни малки човечета им се иска да са толкова големи, че от тях да зависи нещо, че чак са си повярвали. Признавам колкото и тия дето са измислили тоя бизнес за милиарди и трилиони, наречен "глобално затопляне", да са алчни, все пак са го измислили хитро. Знаем приказката за зелника и кой е лудия.
12
0