sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Възможно ли е всеки човек да има двойник?

Възможно ли е всеки човек да има двойник?

Двойници

Изследвания на биофизици разкриват, че всеки човешки организъм излъчва голям спектър от електромагнитни вълни. Тези вълни остават отпечатъци в пространството, които могат да провокират ефекта на двойника.

10% от хората свидетелстват, че са срещали своя двойник или са усещали присъствието му до себе си.

Явлението на двойниците е събрало стотици свидетелства за появата на двойници на много исторически личности.

През 1810 г. британският поет Байрон се намирал в Гърция, когато получил треска. В същото време негов близък приятел свидетелства, че го видял да се разхожда по Сен Жерменска улица.

Френският писател Ги дьо Мопасан разказва как седял в кабинета си през 1885 г., когато неочаквано влязъл негов двойник и казал на глас това, което писателят мислел в момента, след което излязъл от кабинета.

Невероятна история споделя и немският писател Гьоте.

През 1771 г. той видял човек, напълно приличащ на него, който яздел кон.

На 5-ти май 1821 г. майката на Наполеон Бонапарт се намирала в странноприемницата Палаццо Банапарте. Към нея се приближил мъж, загърнат в широк черен плащ и шапка. Когато свалил шапката, жената останала изненадана, защото срещу нея стоял човек, който напълно приличал на сина ѝ. По това време Наполеон се намирал на остров Света Елена, където бил осъден на изгнание.

Тайнственият двойник казал само едно изречение на майката преди да си тръгне: „Пети май, 1821 – сега! “. На следващия ден тя разбрала, че синът ѝ е починал в този ден.

Астрални връзки

Някои от изследователите смятат, че двойникът се появява пред прототипа си малко преди смъртта му или друг нещастен случай.

Специалистите обясняват явлението с това, че в този момент от човешкото тяло се отделя някаква неизвестна астрална енергия. Трагичните случки отключват тази енергия и тя се материализира в пространството.

За много учени появата на двойници е плод на халюцинации, провокирани от силна емоционална възбуда. Така човек може да възприеме чуждия образ като свой собствен.

Парапсихолозите продължават да изследват този феномен, твърдо вярвайки, че разказаните им истории за срещи с двойници са верни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 7
3 6
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
никол
никол
02.11.2014 01:06
майка ми има двойник обедена съм имаше някаква случка
0
0
а
а
02.11.2014 01:04
аа
0
0
Диамантче
Диамантче
02.03.2014 16:28
Моята братовчедка абсолютно прилича на едно малко момиче от едно списание.Но това беше преди няколко години и сега може да има разлика.
2
0
Селин
Селин
24.09.2013 02:51
Аз лично мисля, че всеки човек е уникален по свой начин. Няма начин да си имаме двойници - дори по външност да е едно към едно с нас и да имаме еднакви хобита, винаги ще се различаваме по нещо. Да - нямаме си двойници. Колкото и да прилича на нас, нима има нашите гени? Нима има нашите пръстови отпечатъци? Нима има нашето мислене и нашия характер? Естествено, че не! Ние сме уникални по свой начин, и това са нелепи твърдения.
5
6
тцтцт
тцтцт
27.02.2015 19:29
Никъде не става дума да сте 1 към 1 по външен вид и по характер... Това, че тълкувате грешно, само Ви прави глупав/а.
3
0
Калина
Калина
21.09.2013 14:15
Защо някои хора си мислят, че съществува само онова, което сме видели с очите си или можем да пипнем с ръка. Не зная всеки ли има двойник, "сродна душа" само поетично понятие ли е. Но на кого от нас не са се случвали необясними неща? Това означава ли, че не съществуват, само защото не можем да си ги обясним. Нека не бъдем крайни в области, за които нищо не знаем и да уважаваме и чуждото мнение. Никой не кара никого насила да вярва или да не вярва. Някой предполагал ли е преди 1876 г., освен Александър Бел, че хората ще могат да си говорят чрез един апарат от единия край на света до другия! За който отрича всичко, невидяно с очи, за телефона говоря.
11
1
фифи
фифи
19.09.2013 18:25
Аз пък мисля ,че и да имаме двойник той може да живее в друга държава и никога да не научиме за съществуването му.
12
2
натали
натали
19.09.2013 18:25
Аз го вярвам
В българия в детската градина на сестра ми имаше едно момиче прееместихме се в германия и видях момиче което беше досущт като него
7
1
Димитър
Димитър
18.09.2013 00:04
Не няма двойник и сродна душа също няма
0
11