Халцедон - свойства и ползи

Халцедон

Като повечето сини и зелени камъни, Халцедонът оказва благоприятно въздействие върху нервната система. Смята се, че минералите, оцветени в син цвят, притежават способността да нормализират както кръвното налягане, така и работата на сърдечния мускул.

Халцедонът може да се използва при нервно изтощение на организма или просто за профилактика, която е чудесно средство против депресия.

Този минерал принадлежи изцяло на женското начало. Той помага за стремежите на жените към любов и семейно щастие. Но той помага също така и на мъжете, които търсят щастието и любовта.

В източните страни от него се правят защитни амулети, чиито свойства са пропъждането на тъга и донасяне на радост на своя притежател.

Бижута

Есктрасенсите използват халцедона за изработване на талисмани с цел отблъскване на негативни влияния и прогонване на нощни страхове. За да бъде по-голям ефектът на камъка, той трябва да е в капковидна или овална форма. Най-добре е камъкът да се носи на златна или сребърна верижка, но да е закрепен за нея само с една халкичка, без самият камък да е обрамчен с метал.

Мястото му трябва да е в спалнята, а за максимален ефект е добре да се сложи под възглавницата. Жените е най-добре да го носят вграден в гривна, за да се радват на щастие, любов и семейно спокойствие.

Минерали

Синкавият халцедон нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност и се препоръчва на хора с по-лабилна нервна система. Той ще им помогне да контролират и потискат прекалено силните си емоции, да не изпадат в гневни пристъпи и ще прогони признаците на меланхолия.

Смята се, че силата на енергията на халцедона зависи от наситеността на неговия цвят. Колкото е по-наситен цветът, толкова по-силни ще са свойствата на минерала.

Бижутата с халцедон не трябва да се носят постоянно, неговата енергия е прекалено силна. Той е смятан за камък на любовта, привличащ мъжките сърца към жените.

За талисман може да се използва и парче необработен халцедон. Ако го има в къщата, той ще запази семейното спокойствие и щастие.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати