Потоп като Библейския унищожил живота на Марс?

Потоп като Библейския унищожил живота на Марс?

Потоп, подобен на Библейския преди 1 милиард години, е потопил повърхността на Марс.

Върху Червената планета планетолозите различават система от русла на пресъхнали реки, както и огромен речен каньон с дължина 4000 км и дълбочина над 6 км. Това според тях са доказателства, че в дълбока древност мощни реки и водоеми са бушували на повърхността на Марс.

През 1997 година самоходният апарат "Сонджънър" пръв загатна за теорията, че огромни приливни вълни с височина над 30 метра са довели до аналогичен на библейския потоп.

На Венера ситуацията е било почти същата. Сондата "Магелан" подкрепи теорията, че в праисторията на обгорената й похърхност също е имало реки и водни басейни, съдържащи достатъчно вода, за да покрие повърхността й със слой от 7 до 20 м.

Екзоархеолози твърдят, че не само на Венера и Марс, но и на Луната има убедителни следи не само от периодични катастрофални наводнения, но и от прастари изчезнали цивилизации, оставили след себе си шифровано в символиката на скулптури и постройки познание.

От времето на древните автори в митологията и историята потопът се описва като породен от гнева на боговете катаклизъм, периодично унищожаващ високоразвити цивилизации и техните творения.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
георги
георги
24.03.2011 16:15
Е, и наука си има за това.
0
0
Краси
Краси
29.10.2010 17:58
Като идем при Господ, всичко ще ни стане ясно и всичко ще разберем, каквото сме искали да научим. Така, че сега и да мислим и да не мислим, и да вярваме на съмненията на откачени учени, все тая.
0
0