Какво ни показва регресивната хипноза

Пендулум

Според д-р Майкъл Нютън съществуват т.нар души без дом. Това са тези души, които не могат да приемат, че физическото им тяло е мъртво и се борят да се върнат към света на живите.

Възможно е да става въпрос и за души, които приживе са участвали в патологични престъпления. Душите без дом често са наричани призраци или демони.

Противно за западната теологическа традиция за Нютън няма добри или зли души. Патологичното зло при човешките същества се дължи на ниското ниво на развитие и на незрелостта на дадена душа.

Регресия

Преходът от несъвършенство към съвършенство е свързан с еволюцията на душата на човек. Душата на човек е огледало на неговите прераждания и естеството на бъдещите му животи.

Например, смята се, че ако в един живот една жена е умряла след изнасилване, това означава, че в следващия си живот ще има проблеми при зачеване и раждане.

Регресията към минал живот се използва като метод за лечение на физически и психически болести, за които привидно няма логично обяснение.

В книгата си „Лечители на времето“ американският психиатър д-р Браян Уайс описва редица случай на пациенти, чиито хронични заболявания изчезват след регресивна хипноза.

Бродещи души

Психиатрите казват, че не са регистрирани отрицателни въздействия от регресивната хипноза. Чрез нея се преодоляват панически разстройства, които се смятат за необясними от много психологически школи.

Спонтанната регресия означава човек сам да се върне към своето минало без помощта на терапевт.

Според редица теории индивидът е носител както на личната си карма, така и на общочовешка - като семейна, родова и национална карма.

Пренасянето на опит от миналото е присъщо както за индивидуалното съзнание, така за колективното.

Човек се преражда, за да се справи с кармата си от минал живот. Смята се, че нашите майки и бащи са били наши приятели или са ни заобикаляли по някакъв начин в предишните ни животи.

Когато душата избира бъдещето си семейство, тя избира съответния род, в който може да отработи проблемите, които носи със себе си.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
чернева
чернева
21.04.2015 18:02
да права си
1
0
Георгиева
Георгиева
30.12.2014 02:31
Не всички души се раждат по собствено желание, повечето се раждат за да отработят миналото в сегашното време и ситуации.Не всички избират родителите си, това не е концерт по желание.Всеки се ражда според предназначението си и отработване на своето душевно равновесие във вселената.
4
0