Амазонит - свойства и ползи

Амазонит

Амазонит е разновидност на микроклин – това е минерал, който е от групата на фелдшпатите. Той е полупрозрачен до непрозрачен и най-често се среща в нюансите на зеленото и синьо-зеленото. Смята се, че зеленият цвят амазонит помага на сърдечната чакра, а синьо-зеленият на гърлената.

Известен е на хората още от дълбока древност. Големи количества амазонит започват да постъпват през 18 век в Европа от Бразилия, находища са открити също в Русия, САЩ, Намибия, Индия, Зимбабве и др. У нас амазонит има в района на Централните Родопи, както и в района на Триград.

Смята се, че колкото по-наситени са багрите на амазонита, толкова по-силна е неговата лечебна сила. Той облекчава мускулните болки, а се вярва, че може да нормализира нивото на калций в организма на човек.

Камък амазонит

Вярва се още, че амазонитът може да усили склонността към видения, лекува успешно и нервни изтощения. Помага за проблеми с отделителната и ендокринната система, освен това нормализира сърдечната дейност. Помага при проблеми с белите дробове, главоболие, остеопороза, проблеми със зъбите.

При главоболие се прави масаж с помощта на камъка върху слепоочията, докато болката отмине. При проблеми със зъбите амазонитът се слага на мястото, където е болката.

Амазонитът е възприеман като камък на смелостта - той стимулира скритите резерви на енергия в организма. Препоръчва се да се носи при чувствителност, тъга, може да разсее негативната енергия.

Бижута

Амазонитът увеличава самоуважението и прави онзи, който го носи, по-уверен в собствените си сили и възможности.

Много е подходящ за хора, които се занимават с писане, при хора използващи гласа си професионално. Препоръчва се да се носи от хора, които се изтощават често и на които стресът им влияе.

Много подходящ подарък е за хората, които са често разгневени. Твърди се, че талисмани от амазонит могат да носят най-вече представителите на зодиите Везни, Водолей, Дева и Близнаци.

Освен всичко се възприема и като семеен камък – укрепва семейните взаимоотношения и пази дома от всякакви природни бедствия. Препоръчително е да се измива периодично под течаща вода.

Ако носите гердани с амазонит, това ще направи кожата ви по-гладка и ще подобри цвета ѝ.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Поля
Поля
03.07.2014 18:31
и облекчава болки в стомаха
0
0