sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животните са екстрасенси

Животните са екстрасенси

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
Кучета
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Хиляди истории свидетелстват, че животните могат да разбират човешката реч, да четат мислите ни и дори да спасят живота ни от опасности, за които не подозираме.

Вродените инстинкти на животните им носят и телапатични способности.

Много научни свидетелства са доказали, че макар и на примитивно ниво, домашните любимци могат да мислят.

При тези експерименти поведението на стопанина им се различавало от обичайното, а те все пак показали учудващи телапатични способности.

Коне

Любопитна е историята на Анри-Мишел Пелон. Французинът пътувал с колата си в сутринта на 24 април 1994 г. към Тулон. Той пътувал сам, а съпругата му Жози Пелон си останала у дома с кучето им.

12 часа след като Анри-Мишел отпътувал, домашният им любимец видимо се разтревожил. Жози Пелон възприела това като знак и се опитала да се свърже със съпруга си, но не успяла. На другия ден открили мъртвият Анри-Мишел Пелон в петнадесетметрова пропаст близо до град Екс ан Прованс.

Експертизата установила точния час на смъртта и се оказало, че французинът починал 12 часа след като напуснал дома си.

Хрониките на римския летописец Гай Светоний Транквил твърдят, че когато римският император Клавдий бил отровен кучетата из цял Рим виели.

През 1934 г. руските дресьори Дурови решили да проведат няколко експеримента, за да установят дали кучетата и конете имат телепатични способности.

Домашни любимци

При един от най-впечатляващите опити Владимир Дуров бил затворен в стая под наблюдението на учени. Дуров трябвало да издава мислени заповеди на намиращите се на 1 километър кучета.

Заповедите били прости като „Легни! ", „Изправи се! ", „Иди до вратата! ". Установява се, че 85% от кучетата изпълнили командите.

Експериментът бил повторен и с коне. При тях процентът бил по-нисък, но също толкова впечатляващ – 60%.

През 2009 г. вестникът „Лос Анджелис нюз" съобщава за друг интересен случай.

Глухонемият Линк Хил преминавал през мост, когато се подхлъзнал и паднал в придошлата река. Силното течение го понесло, а той не можел да извика за помощ.

Край тази река се разхождала американката Лили Макдермот с кучето си. Неочаквано то започнало да я дърпа към реката и да лае. Макдермот последвала кучето си и след няколко метра видяла давещия се Хил, когото спасила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати