Каква сила има мисълта ни

Сила на мисълта

Границата между понятията позитивно мислене, самохипноза и сугестия е много тънка.

Вярва се, че както позитивното мислене, така и самохипнозата и сугестията имат силата да лекуват и разболяват.

Доказано е, че болежките могат да се излекуват от само себе си. Много от болестите в голяма степен зависят от социалното и емоционално положение на човек. Специалистите твърдят, че вярата и обстановката на лечението са важни за неговия успех.

Теорията, че човек може да контролира бъдещето с мисълта си се развива за първи път в САЩ. През 1972 г. американските учени провели интересен експеримент, за да докажат тази теория.

психокинеза

Те обучават хора от различни градове да излъчват мир, любов и спокойствие в един и същи момент. Когато хората започнали да излъчват тези положителни емоции, бил регистриран рязък спад на катастрофите, кражбите и убийствата.

Според скептиците силата на мисълта не стига, за да се достигне до даден успех. Те твърдят, че са необходими талант и известна доза късмет, защото зад всяка история на успешни личности, като Опра Уинфри и Барак Обама, стоят хиляди истории на провали, които не са станали известни.

Нов медицински метод, наречен биофидбек помага да се контролират физиологичните процеси в човешкото тяло и да се лекуват болести без употребата на медикаменти. При този метод човек се учи да управлява процесите в мозъка си и чрез целенасочени импулси да влияе активно върху мозъчните клетки.

Телекинеза

Още от Древността човечеството вярвало, че мисълта има необикновени сили.

Възможно ли е наистина човек да има суперсили?

Историята познава случай на хора, които твърдят, че могат да влияят на физически обекти само със силата на мисълта си. Един от тях е Ури Гелер, който през 70-те години на XX в. нашумява с демонстрациите си как огъва лъжици и спира стрелките на часовници само с мисълта си.

Американската образователна фондация „Джеймс Ранди“ предизвиква Ури Гелер да демонстрира уменията си в контролирана среда. Той не се съгласява и публично се отказва от определението медиум и предложената му награда от 1 милион долара.

Фондацията обявява, че ще даде наградата на този, които огъне с мисълта си лъжица в среда, избрана от учените. Тези пари все още чакат своя собственик.

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Посветен
Посветен
19.03.2014 18:59
Гешо, дали ако си истински медиум, ще ти пука за парите и признанието на невежите?!
Как мислиш, трябват ли му на истинския медиум пари и безумна врява около него?
9
0
Клената
Клената
04.06.2015 14:53
Сега е модерно да си днешен и интересен,което се харесва на позитивистите,че всеки има своята харизма,когато не е обсебен от преди и след това.
0
0
Gesho
Gesho
30.11.2013 10:31
Ми хайде де, какво чакате, нали русалки, магии, нло, сичко тва е истина, айде все ще се намери някой "истински" медюм да огъне тая лъжица...
2
2