Вампирски туризъм

Вампирски туризъм

След откриването на скелета на вампир в Созопол и този на Перперикон в последните дни, все по-често се говори за перспективите пред така наречения вампирски туризъм.

Тази възможност би била доста доходоносна и би популяризирала изключително много България в световен мащаб. За целта обаче се изисква ние само да развием и усъвършенстваме това, което вече имаме.

За сравнение - някои дават добилия така голяма популярност алкохолен туризъм у нас, развиващ се главно през лятото. Туристите са предимно младежи в сравнително крехка възраст, на които поради възрастовите ограничения от закона в родните им страни просто не им сервират алкохол.

Вампири

Затова и родната реалия става привлекателна дестинация, тъй като подобна консумация на алкохол тук не само не е забранена, а дори се толерира. Именно това е идеята – тези туристи да дойдат тук, за да направят това, което в техните държави не могат да правят. А това е залегнало в същината на всеки вид туризъм.

Перспективата за вампирския туризъм може да се доразвие до степен, в която да предлага на чужденците нещо ново и непознато, заради което те да идват в страната ни.

След откриването на вампира в Созопол България автоматично се нареди на почетното четвърто място по вампирски туризъм в света. Кръвопиецът от Созопол за кратък период от време стана един от най-прочутите в света.

Вампир Созопол

Средновековният мъж от Созопол, открит миналата година, е включен в класацията на десетте места в целия свят, където туристите могат да се докоснат до тази мистика.

Славата на вампира дори е изпреварила тази на граф Дракула, който е на пето място в споменатата класация. За сравнение, на първо място е музеят на вампирите в Париж, където туристите могат да се запознаят както с обичаите на тези създания, така и с начините да ги убиват.

След новото откритие преди дни - погребение с извършен ритуал против вампирясване на Перперикон, на бял свят се появи поредният кандидат за България вампир. Той неминуемо ще даде още един положителен тласък към развитието на вампирския туризъм у нас.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати