Жените програмирани да мразят свекървите си

Жени

Не един и два брака са приключили с развод заради вражда между свекървата и снахата.

Психолози от Австралия намериха отговора на въпроса защо майките на мъжете и техните съпруги се недолюбват. Оказва се, че жените са програмирани да не харесват свекървите си.

До този извод специалистите стигнали, след като изследвали 200 души, сред които 49 двойки. Две трети от жените признали, че са във война с техните свекърви.

Свекърва

Психологът от колежа "Нюман" във Великобритания д-р Тери Аптън твърди, че жената дори и да има вътрешно желания да завъди приятелски отношения с майката на мъжа си, в по-голяма част от случаите това е невъзможно.

"Възможно е проблемите между съпругата и свекървата да произтичат от неразрешени въпроси между майката и сина. Те остават неизяснени, когато мъжът започва нова връзка и се прехвърлят в отношенията между двете жени. Съпругът, вместо да се намеси в разрешаването на спора между тях, стои настрана и ги оставя да водят битка", обяснява Ан Холъндс от изследователския екип на университета в Нов Южен Уелс, Австралия.

Психолозите твърдят още, че един от проблемите между съпругата и майката на мъжа е, че всяка от тях смята, че другата я подценява. Не на последно място е и съперничеството коя от двете е най-важната жена в живота на мъжа.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Нина
Нина
17.07.2015 13:52
Не вземам навътре отношенията на снахите към мен. Аз самата мразех свекърва си, но снахите не мразя. Не ги и обичам, просто съм индиферентна. Не ревнувам синовете си, те вече са големи мъже, да се оправят със семействата си. Просто си живея живота, той е толкова кратък.
1
0
Иванка
Иванка
17.08.2014 15:11
Имам две снахи. Приех ги като свои дъщери. Старая се да бъда обективна, гледам децата им когато имам възможност. Имаме малък бизнес, винаги съм помагала и на двете семейства, ако не толкова с труд. то с продукти, с пари. Приемаха помощта ми докато децата бяха малки. Едната се отнася добре обажда се от време на време, пита как сме, за което сърдечно и благодаря. Но другата е толкова горда и надменна, не се обажда, дори отивайки да и заведа децата не ме покани да вляза в собствения си апартамент. Не уважава съпруга си, пречи му на кариерата, създава му проблеми с приятели. Въобще за нея съществуват само тя, децата и родителите и и приятелките и. Не се намесвам в живота им защото нямам това право, но изпитвам огромна болка и мъка.
2
0
Христова
Христова
25.07.2014 23:51
По-мили са тези,които живеят по-далече.Тези "млади",които живеят при свекърва никога няма да станат хубави,каквото и да правят.Затова си позволявам да посъветвам младите двойки/въпреки че се съмнявам в днешно време да има такива,които да живеят със свекърва и свекър/-колкото и да ви и трудно-живейте отделно!
3
0
Светла
Светла
07.05.2014 10:11
Аз пък много обичам снаха си, а и тя ми отвръща със същото.Взаимно се уважаваме и никога не се меся в отношенията между съпрузите.А те и двамата се чудят,как да ми угодят. Разбира се, всичко си има граници и всеки трябва да ги усеща и да спира, когато трябва.На мен ми стига да ги виждам, как след 18 години брак се обичат със същата сила и страст, както в началото.Те имат собствен живот и винаги, когато нещо не им допада, ми се казва по възможно най-деликатния начин. Но обикновено става дума за дреболии. Аз също се мъча да бъда деликатна, когато все пак изказвам собствено мнение.С една дума, всичко зависи от самите хора.
0
0
ЙЕИ
ЙЕИ
02.12.2013 14:26
Не са проблем снахите или свекървите, виновни за отношенията са путьовците(дето едните са отглледали, а другите са избрали за съпрузи) :-)
Така че момичета не се ядосвайте и си мислете какви мъже възпитавате. Ако искате все вас да слушат, много ядове после ще берете със снахите. А вие бъдещи снахи, ако си търсите мъж дето е готов на всичко да се съгласява с Вас(щото така го е научила майка му) и си мени мнението в зависимост от кой вятър задуха, не очаквайте да имате добри отношения със свекърва си, та тя е свикнала да командва парада и едва ли ще сдаде властта без бой :-)
7
2
Снаха
Снаха
06.11.2013 22:21
Свекървата-Ужас!Това е някакъв ужас!
1
1
4u4uliga
4u4uliga
24.09.2013 19:31
Просто свекървите искат да кърмят цял живот своите синчета.:)
3
2
Бъдеща свекърва
Бъдеща свекърва
05.06.2013 13:10
Моята бъдеща снаха постави ултиматум на сина ми да й купи апартамент предварително,без да има макар и минимален принос,като аз да дам част от парите.Иначе не желае да се запознае с мене-не съм й била приоритет.След като отказах да дам парите,станах лоша,макар, че съм я виждала само на снимка.Преценете кой е лошият.
7
2
Един с опит
Един с опит
02.12.2013 14:20
Снаха ти едва ли е поставила такова условие. Просто е казала на синът ти: "- Аз с майка ти не възнамерявам да живея(и това е правилно), ако искаш да се оженим - купи друго жилище." Какво си разбрала ти или какво ти е казал синът ти си е Ваш проблем. Явно той не е в състояние да купи жилището самичък и понеже е свикнал да се възползва от твоята помощ ти е поискал да платиш сметката. След като си му отказала е нормално той който е свикнал постоянно да го задоволяваш да смята че си лоша. Така че носи си кръста. Няма нужда и да я гледаш на снимка, само внимавай да не стане така че ни син ни внуци да виждаш в бъдеще.
10
5