Защо гробищата светят в зелено? Тотална загадка!

Защо гробищата светят в зелено? Тотална загадка!

На въпроса защо гробищата през нощта излъчват зелена светлина ще се опита да отговори Американската асоциация за изследване на аномални явления.

Тя сформира екип от учени, които да установят причините за зловещото явление.

Най-често то е описвано от очевидци като зеленикави струи на височина един метър от гробовете, които образуват нещо като аура над тях.

Досега най-широко разпространеното схващане бе, че зеленото излъчване от "къщите" на мъртвите се дължи на елемента фосфор. Смяташе се, че светлината се образува от отделянето му човешкото тяло в процеса на разлагането му.

Да, ама не! Не един и двама учени отричат това твърдение с логическо обяснение.

Техният мотив е, че зелената светлина не е способна да премине през двуметровата земна маса. Обикновено на такова разстояние се поставят мъртвите хора.

Учените са провели десетки опити като поставяли фосфор и то в много по-големи количества от този, който се съдържа в човешкото тяло, в дървени сандъци под земята.

Шок! От мистериозната зелена светлина нощем нямало и следа.

Всички експерименти приключили със същия резултат.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Виолета Дочева
Когато нещо не разбирам, не коментирам. Тук обаче "разбирачите" са много. Не всяка нощ и не винаги (както си мислите, че атава) се пиявява тази светлина. Може би и не на всеки. Но аз съм чула от живи и умствено здрави хора, че това се случва. Не всичко се обяснява с материята и антиматерията. Има едно нещо, което се нарича ЕНЕРГИЯ, а тя е с много проявления и не винаги е лесно обяснима.
3
1
Маринко
Маринко
19.11.2013 09:29
Да на страха очите са големи,и аз съм минавал нощем през гробищата но такива феномени не съм виждал никога.
1
3
Nox
Nox
17.11.2013 17:55
Мария, ще си позволя да те поправя - по време на Викторианската епоха не е имало нищо подобно. Факта, че нямало място за всички умрели се е случил много преди това, още през Средновековието, когато е върлувала чума. Наричали я Черната Смърт, и умрелите били ужасно много, затова ги изгаряли. Вярвали са, че така могат да унищожат и чумата.
2
1
Тодор
Тодор
20.07.2013 17:52
Пич, няма никакъв смисъл в теорията ти. Антиматерията се анихилира със своята противоположна част от материята и освобождава огромно количество чиста енергия. Ако наистина имаше анти материя по гробищата щяхме да наблюдаваме малък армагедон всяка вечер...
1
1
Мария Боева
Мария Боева
05.07.2013 19:04
Най-лесният въпрос на света още през викторианската епоха нямало място за всички умрели в гробището за това ги погребвали един върху друг труповете отделяли газ и това предизвиквало зловещо сребристо сияние
0
0
Millionaire
Millionaire
01.05.2013 12:27
Много просто .. но малко хора знаят за това - Гробищата са едно от малкото места в нашата материална сфера където има по-големи от обичайните количества АНТИ–МАТЕРИЯ (тя не е достатъчно за да разгражда приближили се хора например - но е достатъчна за да блести на около 70-80см от земята) а повечето учени знаят , че в тъмна среда - анти-материалните частици проявяват странен флоуресцентно-зелен цвят който е по-скоро като облак т.е. ако минеш през него а наоколо има човек които те наблюдава ще види , че минавайки ти разцепваш облака от флоуресциращи частици
2
0
Кери
Кери
02.11.2011 16:51
Лелеле ще побъркате хората с тея простотии.
1
0
саманта
саманта
25.10.2011 18:40
Виждала съм червени очи на котки и на прилепи и има черна мъгла на гробищата, но никога не сам виждала зелена.
2
0