sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Съществува ли вампирски вирус?

Съществува ли вампирски вирус?

Вампири

През 1616 г. италианският учен Лудовико Фатинели публикува своя „Трактат за вампири“, в който съобщава, че вампиризмът е причинен от микроскопичен патоген. Заради тази спекулация ученият е изгорен на клада.

Фатинели споделя схващането, че човешкият вампиризъм се дължи на вируса Vampiric Virus (HVV), попадащ в една група с вируса, причиняващ бяс. Човек може да се зарази с тази „болест“ от ухапване на прилеп или бълха – те са най-срещаните разпространители на вируса.

Вирусът на HVV не се носи във въздуха, подобно на други вируси, и няма опасност да предизвика епидемия.

Ухапване от вампир

Vampiric Virus се развива в няколко етапа:

1. Инфекция – тя се появява няколко часа след като жертвата е ухапана. Появяват се главоболие, повишена температура и втрисане, които са знак, че тялото се опитва да се пребори с инфекцията. Тъй като тези симптоми лесно могат да бъдат объркани със симптомите на останалите вируси, е задължително да прегледате тялото си за следи от ухапвания. Този етап продължава между 6 и 12 часа.

2. Вампирска кома – в рамките на 24 часа след ухапването жертвата изпада във вампирска кома. По време на тази фаза пулсът и дишането се забавят. В миналото често са допускали грешката да погребат човек в това състояние, смятайки го за мъртъв. Обикновено жертвата излиза от кома на следващата вечер.

Вампиризъм

Във Франция през 1800 г. се опитвали да преливат на жертвите козя кръв, като отчаян опит да спрат процеса на трансформация.

3. Трансформация – когато жертвата преживее комата, тя се събужда в напълно трансформиран вампир. Климатизацията се характеризира с объркване, безнадежност и параноя. „Новороденият“ вампир започва да ловува през първите 24 часа.

Въпреки че Фатинели умира преди векове, изследванията му се пазят до днес. От една страна те се разглеждат като фантастична теория, която не се крепи на никакви доказателства, а само на предположения.

От друга страна този трактат разпалва още повече въпросите за съществуването на вампири.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
БЛЕЙД
БЛЕЙД
29.11.2015 04:05
Вампири...върколаци и тем подобни НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!Но пък благодарение на хилядите легенди за тях от време оно...стават наистина страхотни филми :)
2
0
Анонимен
Анонимен
19.01.2014 00:33
Има вампири. И преди да кажете че съм луда трябва да знаете че не говоря за тези които пият кръв. Има някои хора които ако се загледат в някого по-съсредоточено обектът на наблюдение може да припадне, но припадат хора с по-слаба психика. На другите може да им прилошее.
6
1
WTF
WTF
21.04.2015 00:26
Моля, не бъркайте хипнозата и вещерството с вирусни заболявания като бяс.
0
0
Mia
Mia
21.09.2013 05:06
Като казват бълхи не означава всякакви бълхи, трябва да са заразени. Като при комарите, които пренасят малария, през лятото всички са хапани от комари, нали? Е, има ли малария? Трябва да са били заразени.

А и този учен Фатинели е правил дълго проучване. А и това не е единственият случай с такава теория за вампирясване.
Векове на легенди и всичко ли е лъжа?
3
0
darKneSS..inHeR.SoUL
darKneSS..inHeR.SoUL
23.08.2013 09:28
съществува болестта-бяс, не съществуват вампири
4
4
Яна
Яна
22.08.2013 19:50
Пише ,че е само по често а не винаги като те ухапи бълха!!!Аз лично вярвам само ,че съществува ,но дали ръстат зъби..?
3
1
Леле
Леле
22.08.2013 12:57
Колко пъти съм хапана от бълхи,но не съм станала вампир,Боже! Т'ва са глупости. За прилеп разбирам,ама от него най-много да се разболееш от бяс,не от вампиризъм. Бях гледала един такъв епизод на "Доктор Хаус" с една жена,много пъти нахапана от прилепи и когато разбраха какво им е,Хаус каза,че тя ще умре от бяс.
1
2