Историята на презерватива

Историята на презерватива

В самото начало, когато мъжете и жените стигнали до заключението, че е необходимо да се предпазват един друг при секс, презервативите били за многократна употреба. След използването им, били щателни мити, киснати в специални разтвори.

Кръстникът

Откъде идва названието "кондом"? За кръстник се смята придворния лекар на карл Чарлс ІІ - д-р Кондом. Медикът започнал да пропагандира мехурите от животински произход като средство за предпазване от бременност.

Първият

Най-старият презерватив в света е открит в Швеция. Направен е от свински черва и е от далечната 1640 година. Тогавашните мъже топели кондома в прясно мляко с цел да се избягат инфекции.

В днешни дни този експонат се съхранява в музей в окръг Tirolean в Австрия. Имате ли път натам - задължително го посетете! Музеят е пълен с всевъзможни секс-атрибути.

Украшение за египтяните

В Древен Египет презервативът служил на мъжа за... украшение! Правели го от всякакви животински черва, украсявали го със скъпоценни камъни и при тържествени случаи го носели върху гърдите на горната си дреха, сякаш е медал.

Екскурзоводите от Националния музей в Кайро твърдят, че изложена там кожена торбичка е първият презерватив и го е носил лично фараон Тутанкамон (1343-1325 преди Р.Х.), управлявал Египет на възраст от 9 до 18 години.

В Рим правели кондома от мускулите на вражеските войници

Историята твърди, че в античен Рим римските легионери използвали мускулната тъкан от убитите вражески войници. Бойците от империята пък получавали сушени черва от домашни животни, които използвали като предпазно средство. А жените слагали в себе си пикочните мехури на добитъка.

Ами рицарите?

Доспехи са били най-ценното оръжие за защита на рицарите. Те задължително опаковали и слабините си с желязо.

Историята на презерватива

Америка на нож срещу гумата

В началото на миналия век Американската асоциация по хигиена поведе истинска война срещу презервативите: "Ако хванете венерическа болест, не ние, а сами ще плащате да безрасъдните си действия! ".

Пропагандата подейтвала на америкаците, с изключение на войниците. В резултат на небезопасен секс през 1919 година в US-армията венерически болести били открити в 77% от войниците.

Цар Минос измислил женския кондом

Легендарният Минос, цар на Крит 3000 години преди Рождението на Христа, измислил женския кондом. Поради една много проста причина - имал безброй любовници. Научила за постоянните му изневери съпругата му Пасифея го омагьосала. Когато навестявал чужди жени, семето на Минос се превръщало в змии и скорпион, които убивали неверниците.

Така кандидатките да утолят секуалните мераци на Минос започнали да намаляват. И тогава царят бил осенен от гениалната мисъл - слагал пикочен мехур на козел във влагалището на поредната си любовница.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николай
Николай
23.03.2018 22:15
Няма похубаво от домашното от гледано във двора
0
0
25
25
08.09.2013 15:18
шарлатани
0
0