Как да различаваме добрия от злия дух

Духове

Добрите духове могат да бъдат обобщени в думата „ангел“. Това са всички духове, постигнали най-висока степен на развитие, свързващи се с идеята за морално съвършенство. Ангелите са по-напреднали от останалите духове, както в живота, така и в преражданията.

Злите духове могат да бъдат обобщени в думата „демон“. Те са крайно злонамерени същества, които сами са проектирали своята природа като са се отказали от добротата и справедливостта.

Тези демони са свързани с дявола. По своя воля те никога не достигат съвършенство.

Зъл дух

Сатаната е силно алегоричен образ, създаден за да се персонализира злото. Описван е с атрибути, които напомнят силните и слабите му страни. Например рогата, копитата и другите животински знаци показват ниските страсти, докато при ангелите лъчистата фигура и белите крила символизират чистотата.

Напълно е възможно да видите дух, тъй като човек е заобиколен от подобни сили. При такава среща най-важно е да запазите спокойствие и безразличие. Духът няма да ви нарани, ако не му обръщате внимание.

И добрите, и злите духове имат силата да четат мисли - дори и тези, които се опитвате да скриете от себе си. Така че, ако сте криели някаква тайна от съпруга си приживе, той със сигурност ще я разбере след смъртта си.

Призраци

Сред тези паранормални сили съществуват т.нар. „пакостливи духове“, които не целят да извършат някаква непоправима злина, а само да се забавляват.

Духовете могат да водят мислите и действията на хората, като проникват в душата им.

Когато ви се внушава мисъл, имате чувството, че ви говори непознат глас. Този контакт най-често се предизвиква, когато човек търси вдъхновение и отваря съзнанието си за идеи и влияние.

Най-точният коректив за това дали сме попаднали под влиянието на добър или зъл дух са усещанията. При контакт с добър дух се усеща лекота, свобода на дишането и подобряване на настроението.

Когато комуникирате със светла сила, негативните външни влияния се губят. Всичките ви тревоги, страхове и хаотични мисли се засенчват.

Общуването със злите сили е много по-тежко и натоварващо. Страховете и тревогите се пробуждат и засилват, а в много случай дори се създават. Тъмните духове се опитват да накажат човек за своите грешки, които са направили приживе.

Специалистите казват, че най-погрешната реакция е уплахата. Независимо с каква сила общуваме, необходимо е да сме спокойни и мъдри.

Рейтинг

3.6
Общо 18 гласували
5 6
4 4
3 3
2 5
1 0

Коментари (4)

ангел
ангел
28.11.2014 13:53
Ангелите са извънземни
3
7
Виждам я !
Виждам я !
27.06.2014 22:25
Виждам най-добрата си приятелка от както почина ... помощ !
8
0
Тайна
Тайна
09.07.2014 21:28
Добре,а други духове виждаш ли?До колкото ми е известно,ако виждаш духът на някого,значи има нужда от помощ за да премине от въд.Опитай се да и помогнеш,за да намери душата и спокойствие,както и ти.Когато човек вижда духове,не винаги става въпрос за лудост,макар че по някога починалите толкова ни липсват че е напълно възможно съзнанието ни да ни изиграе лоша шега проектирайки душите на близките ни.Ако не смяташ че е това а наистина е духът на приятелката ти,те съветвам да разбереш какво иска,защо не е преминала,каква е не свършената и работа,да и помогнеш.Иначе е обречена да броди.А това не е добре,така няма да продължи с цикъла на живота,нито ще намери спокойствие.Междувременно не се опитвай да я гониш,и медитираи,опитай се да настроиш съзнанието си и да усъвършенстваш дарбата си.Успех!
10
0
вероника
вероника
12.01.2014 16:06
как да премахна страха о шумове сенки
1
4
любка
любка
15.08.2013 10:44
моля ви кажете как да избегнем злото много претърпях видях и преживях много благодаря
9
0
Elsas
Elsas
23.12.2013 23:23
какво точно си видяла и преживяла
11
2

Водещи от категорията