sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какви са ползите от психотерапията?

Какви са ползите от психотерапията?

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k884
Психотерапия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Под влияние на западните модели, в България започна все по-широко да се приема идеята за психотерапия и посещение при психолог, без да са налице сериозни психически отклонения.

Българите осъзнават, че имат нужда от професионална помощ, когато са изгубили близък човек, когато не вярват достатъчно в себе си, когато имат проблеми с партньора.

Благодарение на психолога, човек може да погледне живота си отстрани и да вземе обективни решения за решаване на определени проблеми. Могат да се разделят с чувството за вина, малоценност и колебание.

Психически Проблеми

Когато не се обръща внимание на психологическите проблеми, те могат да прераснат в по-сериозни състояния като агресия, злоба, тревожност, враждебност, а те да рефлектират върху възпитанието, ценностната система и сексуалността.

Плач

Психичните проблеми могат да бъдат оприличени на зъбобол. Когато човек изпитва болка цялото му съзнание се насочва към нея, обсебва мислите му, черпи от енергията и замъглява ума му.

Психологията лекува тази болка и помага да се възвърне реалистичният поглед върху нещата от живота. Тя е като училище за душевно спокойствие, което ни помага да свържем духовното с материалното.

Българинът беше свикнал да споделя психичните си терзания само с близки и приятели, но техните съвети и подкрепа не могат да повлияят глобално на проблемите му, поради две основни причини.

Първата е, че не може да се гарантира дискретността на въпросния приятел, така една съкровена тайна може да се превърне в пикантна клюка.

Втората е, че въпросният близък може да се отнесе несериозно към проблема. Когато човек не е засегнат пряко от дадена ситуация, рядко успява да даде правилен съвет.

При психотерапията, всичко споделено с лекаря си остава тайна. В процеса на работа, лекар и клиент избират съвместно методи за справяне с проблема. като всеки подход е строго индивидуален и съобразен с личностните характеристики на клиента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати