Гадаене с домино

Домино

Доминото представляват малки продълговати плочки, направени от дърво, кост или пластмаса. Всяка една от тях е разделена на две половини.

Върху всяка от половините са изрисувани определен брой точки - от 0 до 6. Комплект домино съдържа 28 плочки - по една за всяка една комбинация, от двойна празна до двойна шестица.

От хиляди години насам доминото се използва за различни игри. Интересното обаче е, че най-ранното му предназначение е било за гадаене.

Гадателки

Смята се, че има космически произход и взема началото си от мистериите. Още през XII в. пр. Хр. в Китай именно с домино са предсказвали бъдещето.

Китайският комплект се състои от 32 плочки, 10 от които са единични, а 11 са идентични двойки с различен цвят - празни плочки няма.

В страни като Корея и Индия и до ден днешен се използва именно с тази цел, където се съчетават поличби за късмет с определен тип игри.

За гадаене се използва бяло и черно домино. То е символ на светлината и тъмнината, духа и материята.

Добре е гадаещият сам да направи плочките на гадателното домино от естествен материал, например кост, и да не ги използва за други цели. Съхраняват се в специална торбичка, отделно от други гадателски атрибути.

Гадаене с домино

При гадаенето с домино са ви необходими шест черно-бели плочки с еднакъв брой точки: 0:0, 1:1, 2:2, 3:3, 4:4 и 5:5; още три черно-бели плочки с: 5:0, 3:0 и 5:3; бели плочки с: 1:0, 1:3, 2:0, 2:5, 4:0 и 4:3; черни плочки с: 1:5, 2:3 и 4:5.

Въпросът, на който се търси отговор, се формулира добре. Очите се затварят, а плочките се разбъркват добре в торбичката. С дясната ръка се вади част от тях и се подреждат от дясно на ляво, без да гледате.

В зависимост от това кои плочки - черните или белите - са повече във вашата върволица от плочки, се определя дали материалното или духовното ще надделее в отговора на поставения въпрос. Двойните плочки пък говорят за яснота и определеност на ситуацията. Всяка от тях има своето значение:

0:0 - тайнственост

1:1 - удовлетворение

2:2 - разделяне

3:3 - блаженство

4:4 - измама

5:5 - благополучие

Значенията им се запазват независимо коя страна е отгоре.

Черно-белите плочки също имат своето определено значение:

5:0 - от бялата страна - изненада; от черната страна - приятно съседство

5:3 - от бялата старана - нагнетяване на страсти; от черната страна - разобличение

3:0 - от бялата страна - кавга; от черната страна - възнаграждение

Значение на черните плочки:

1:5 - щастлив дар

2:3 - загуба на надежда

4:5 - хранилище

Значение на белите плочки:

1:0 - загуба на опора

1:3 - разплата

2:0 - материално благополучие

2:5 - шанс

4:0 - глупост

4:3 - придобивка

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати