sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистерията Чудовището от Лох Нес рухна

Мистерията Чудовището от Лох Нес рухна

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k982
Чудовеището от Лох Нес
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Ново откритие е на път да разбие на пух и прах легендите за чудовището от Лох Нес, известно като Неси. Векове наред Неси, която според описания на очевидци прилича на гигантски воден динозавър, вълнува умовете на учени и любители на мистерии и загадки.

Доктор Луиджи Пикарди обаче смята, че легендарното чудовище не е нищо повече от малки водни мехурчета, които по време на сеизмична активност на дъното на езерото се издигат нагоре.

Всеки път, когато някой разказва как е видял лохнеското чудовище, в разказа му винаги присъстват два елемента. Единият е, че преди да се появи Неси на повърхността на езерото, всичко е започнало да се тресе. Вторият е, че водата като че ли започвала да кипи, тъй като се покривала изцяло с балончета.

Чудовища

Въпреки че има много свидетелства за Неси и дори старинни снимки, на които се вижда някакъв мъгляв силует, който според очевидци принадлежи на лохнеското чудовище, доктор Пикарди смята, че става въпрос просто за заблуда на така наречените очевидци.

Ученият е убеден, че мехурчетата, които излизат на повърхността на езерото, заблуждават хората и те остават с впечатление, че са видели легендарния звяр от Лох Нес.

Досега има над три хиляди свидетелства на хора, които се кълнат, че са видели с очите си лохнеското чудовище. Най-много такива описания има от 30-те години на ХХ век, когато според доктор Пикарди е имало голяма сеизмична активност точно в района на езерото Лох Нес.

Динозаври

Много хора се вълнуват от легендата за чудовището в Лох Нес. Има много легенди за него, като една от най-ранните е от седми век. Тогава ученик на светец се спасил от лохнеското чудовище благодарение на божествена намеса.

Според много очевидци, които смятат, че са видели лохнеското чудовище, то издава много силен звук, когато се надига над водната повърхност.

Въпреки твърденията на доктор Пикарди, че лохнеското чудовище е само плод на въображението на хората, има много учени, които подкрепят досегашните твърдения – че Неси е оцелял през вековете динозавър. Не се знае всъщност дали Неси е една или става въпрос за две чудовища, които живеят в Лох Нес.

Много хора продължават да вярват в Неси, която се е превърнала в един от емблематичните образи на Шотландия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 5
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
неизвестен
неизвестен
31.05.2015 14:49
Появява се Неси,обикновено след четвъртото уиски. Това го казват и самите шотландци
6
0
???
???
22.04.2015 12:07
Какви мехурчета?С очи и уста ли
0
0
Flam3str1k3
Flam3str1k3
21.04.2015 23:57
Гледала съм доста предавания и съм чела доста статии по този въпрос според мен е малко вероятно да е морско влечуго от края на юра и началото на креда. Според мен е по-вероятно да се окаже не един, а няколко различни индивиди показвали се през годините от представителите на есетровите риби. Това са древни праисторически хрущялни риби, които са много дълголетни и са с чудовищни размери, напр. в Дунавската моруна достига 6м и може да живее до 100г., а вероятно и повече. Разгледайте в интернет, прочетете за тези риби в книгите, разпитайте рибари и ще ви кажат, че това са реални сладководни чудовища макар, че не са хищни. Но все пак може и да се окаже нещо друго, ето напр. се е смятало за Latimeria chalumnae, че е изчезнал преди 360 млн. години , но през 1938 е уловен един екземпляр в Индийския океан. в момента се наблюдава малка популация, но е критично застрашена и вида може да изчезне завинаги. А за Неси по-добре никога да не бъде разкрита тази загадка. Защо? Защото човекът има потребност да вярва, било в чудовище, било в някакво божество или каквото там се сетите. Целият човешки прогрес е построен върху вярата за по-добро бъдеще.
4
0
аз
аз
21.04.2015 17:40
според мен то съществува
1
1
един от много
един от много
21.04.2015 16:49
Според мен дори и да е имало такова същество, то би било изключително агресивно. защото засягат местообитанието му. След като човек се сблъска със "звяра" изхода е само един - битка. Дори да не е било агресивено сблъсака между двата вида е неизбежен. Може да има и друга теория как ще се развият събитията при подобна "среща", но 4000гл практика в историята на Човека показва това.
1
0
пополо д Италия
пополо д Италия
21.04.2015 11:24
Имаше чудовище, докато не го улових с въдицата. Сега е в буркани в мазето.
8
4
Дони
Дони
21.04.2015 01:01
Аз мисля, че там има просто едно чудовище. На което му викат Неси или Нети, какво толкова не сте ли виждали чудовище? И като пръцка излизат балончета.
4
7
Mia
Mia
06.04.2015 02:26
В семейната ни библиотека имаме книге, която е написана от учени специялно за Неси. Има описани много факти и дори снимки. И не говоря за сенки, а за добре уловени моменти. Кжгато се гмурка във водата се вижда част от гърба и перката, която е по целия гръб. Пише че е червена, понеже снимките са черно бели. Част от опашката ск ито зад дърветата. И почти главата с шията и др подобни. Но в учените които са го изследвали с години казват че Неси е мвого плашливо. И бяга от хората просто от страх.
2
4
Гали
Гали
21.04.2015 10:29
Да прочетеш повече книжки и да се ограмотиш! Срамота е да пишеш толкова несвързани изречения,мисълта ти тече хаотично, ужасно е! Искам да ти обърна внимание - специАлно, а не специЯлно.
5
1