Подсъзнателното убеждаване

Подсъзнателното убеждаване

Подсъзнателно убеждаване? Това е просто въздействане на хората на ниво, по-ниско от съзнателното признаване. Много хора дори не осъзнават как те се влияят от една усмивка, което прави усмивката на подсъзнателното внушение. Ето още два изтънчени метода.

Подсъзнателно убеждаване, чрез използване на интонация

Не е трудно да се предположи, че изречение като "Не мога да ви обещая такава цена" има само едно значение. В действителност обаче, интонацията осигурява голяма част от действителното значение. Погледнете всяко от изреченията по-долу, при всяко от които е наблегнато на различна дума и последвано от подтекста.

Не мога да ви обещая такава цена. (Но може би някой може.)

Не МОГА да ви обещая такава цена. (Няма начин.)

Не мога да ви ОБЕЩАЯ такава цена. (Но може би ще го направя.)

Не мога да ВИ обещая такава цена. (Но мога да обещая на някой друг.)

Не мога да ви обещая ТАКАВА цена. (Но може би добра цена.)

Не мога да ви обещая такава ЦЕНА. (Но мога да обещая нещо друго.)

Смисълът на нашите твърдения се определя от думите, които ние подчертаваме, като това е коварен процес. Ако не можете да му обещаете такава цена, можете да му кажете "Не мога да ви обещая такава цена" и той все пак може да се почувства добре при тази ситуация, особено ако непосредствено след това му обещаете това, което можете. Сигурно разбирате какво значи това. Разбирането на фината и често подсъзнателна сила на подсъзнателното убеждаване означава, че в действителност вие можете да я използвате.

Подсъзнателно убеждаване чрез използване на собствените им думи

Слушайте внимателно какво човекът ви е казал, че иска, а след това им покажете как точно можете да им го дадете. Ние всички искаме да имаме някаква вътрешна последователност, така че ние не искаме да действаме срещу това, което казваме. Ето защо, докато имате това, от което хората се нуждаят, тази техника работи добре. Например, да предположим, че продавате почивки.

След като изслушате това, което те искат, ще намерите нещо, което съответства на техните нужди и след това ще кажете: "Ако си спомням добре, вие казахте, че искате горещи плажове на цена под $ 2 000 на седмица, както и с нощен живот съвсем наблизо. Мисля, че имате късмет. И двата пакета, които ние разгледахме, отговарят на зададените критерии, така че кое харесвате повече - Канкун или Бахамските острови? "

Тогава е трудно за някой да каже, че не се интересува от това предложение, когато вие просто сте намерили точно това, което те са казали, че искат, и сте им припомнили техните думи. Те вероятно дори няма да забележат, че използвате точно техните думи. Те ще се почувстват неудобно да противоречат на това, което са казали, и е по-лесно да се съгласят с вас. Ето това е силата на подсъзнателното убеждаване.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати