Гледането на кафе – как да предскажем съдбата

Гледането на кафе – как да предскажем съдбата

Знаете ли, че във вашата чаша кафе има знаци, които разкриват бъдещето ви?

Тасеографията е клон на предсказанията. Тя съществува от повече от хиляда години в много части на света. Най-честата форма на тасеография днес е гледането на листа от чай. И при кафето, и при чая начина на работа е един и същ: след изпиване на течността на основа на утайката, останала в чашата, се гледат образуваните символи и се тълкува тяхното значение за бъдещето на човека, който е изпил напитката.

Тази дейност изисква най-малко двама души. Въпреки, че някои хора вярват, че могат сами да си гледат, това не е възможно.

Много хора смятат това за окултна практика. Не взимайте важни решения въз основата на предсказания от какъвто и вид да са те.

Подготовка

Изберете старомоден вид чаша за кафе, подобна на чаша за чай. Тя трябва да бъде по-плитка и широка. Добре е да е бял или друг светъл порцелан; никога не използвайте черна чаша.

Приготвяне на кафето

Обикновено, когато си изпиете кафето, няма останала утайка в чашата. Затова трябва да го приготвите по специален начин.

Сварете вода. Използвайте същото количество кафе, каквото нормално слагате. Трябва да използвате мляно кафе, а не разтворимо. Оставете го да кипне и го махнете от котлона.

Гледането на кафе – как да предскажем съдбата

Сипете кафето в чаша без да го филтрирате. Повечето частици кафе ще се утаят на дъното на чашата. Добавете захар и мляко на вкус. Можете да разбъркате напитката – ще разбъркате и утаените частици, но след момента те отново ще са на дъното.

Пиенето на кафе

Пийте кафето си, като се наслаждавате на сладък разговор с някого. Като привършите кафето, опитайте се да не отпиете от утайката.

Ритуалът

След като привършите кафето, обърнете чашата в чинийка и я завъртете три пъти надясно. След това поставете ръцете си върху чашата и си пожелайте нещо.

Символи и значение

Този, при гледане на кафе, този който гледа трябва да държи чашата в едната ръка и да държи лявата или дясната ръка на човека, който е изпил кафето. Гледачката трябва да търси знаци, образувани от утайката.

Ето и един (много) кратък списък за интерпретиране на някои символи.

Гледането на кафе – как да предскажем съдбата

Ябълка: Плодородие и креативност.

Арка: Пари в бизнеса.

Хляб: Подхранване на вашите желания, надежди и мечти.

Мост: Трябва да вземете важно решение.

Камера: Някой е привлечен от вас.

Монети: Пари на път.

Диамантите: предложение за брак. Ако човек е женен, символ на пари и богатство.

Цветя: Щастие.

Лампа: Вашето желание ще сбъдне.

Арфа: Романтика.

Сърце: Любовна афера.

Възел: Тревога по някакъв повод.

Път: Творческите ви възможности ви водят на друго ниво.

Кораб: Бизнес възможност.

Значение и време

Не от всяка чаша може да се разбере бъдещето. Ако човека е недоверчив към предсказанията от този вид, това ще е „основно” гледане. Също така понякога чашата може да не показва това, което ще се случаи, а да отразява желанията или страховете на човека. Ако в чашата има предимно негативни символи – най-вероятно отразява страховете на човека, а не какво ще се случи в действителност.

Ако чашата отразява бъдещето, много е важно да се разпознаят символите. Вярвам, че чашата се отнася само за около 4 месеца напред в бъдещето. Изображенията в дъното се отнасят за далечното бъдеще, докато образите по ръба са за настоящето.

Аз не вярвам, че събитията са предварително определени, мисля, че хората изграждат своя живот и бъдеще въз основа на поредица от ежедневни действия и решения. Гледането на кафе е само една възможност човек да получи прозрение за нови пътища.

Превод от англ.

Рейтинг

3.8
Общо 44 гласували
5 13
4 14
3 11
2 5
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари