sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Жълтият сапфир - влияние и значение

Жълтият сапфир - влияние и значение

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Жълт Сапфир
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Жълтият сапфир е може би най-популярния скъпоценен камък след диамант и рубин. Познат за различните си приложения, той придава на собственика си величествен ореол, несравним с друг блясък.

Смятан за един от най-безопасните камъни познати на човека заради неутралния ефект на тези, на които не подхожда, и голямото влияние на тези, за които е подходящ, не е чудно, че този скъпоценен камък е много скъп, по-евтин само от диаманта. Като камък носен от много зодиакални знаци, за жълтият сапфир се смята, че подсилва финансовото положение, като предоставя различни начини за допълнителни доходи. Колкото до неговата изцелителна сила, камъкът е известен с това, че лекува леки умствени заболявания, проблеми с концентрацията, подобрява умствения баланс. Хора на високи постове и дори политици често го носят под формата на пръстени или медальони.

Скъпоценни Камъни

Жълтият сапфир може да е гъвкав във влиянието си, но задължително трябва да се носи на показалеца на дясната ръка. Знае се, че дава на носителя невероятно богатство, добро здраве, име, чест и успехи. Жълтият сапфирпредставлява планетата Юпитер. А Юпитер и най-голямата планета, сравнима със Сатурн. Заради размера си, Юпитер принадлежи към категорията на излишествата. Също се смята, че носи възможността човек да бъде господар на желанията си. Говори се, че при брачни проблеми жълтият сапфир е най-доброто решение. Силата на този скъпоценен камък е такава, че момичето, което желаете, ще бъде Ваше завинаги. Ако момиче носи жълт сапфир, то тя ще се ожени рано. Поне така се вярва.

Кой трябва да носи жълт сапфир

Много пъти, когато говорим за скъпоценни камъни, забравяме за техния природен размер и ефекта им. Интересно свойство на този скъпоценен камък е това, че сближава хора, носещи подобни камъни. Това може да не е вярно за други скъпоценни камъни. Например, ако човек носи рубини, може и да не бъде привлечен от друг човек, носещ рубин. Жълтият цвят обаче носи усещане за знание и топлина. Не е чудно, че хората носещи жълт сапфир са привлечени от знанието.

Жълтите сапфири са много добри за други специфични случаи. Стрелци и Риби са две зодии, които трябва да носят жълт сапфир. Той се препоръчва и за Водолеи, Лъвове и Близнаци. Жълтият сапфир има положителен ефект върху стомашните проблеми. Ако често страдате от гастрит или сутрешно гадене, жълтият сапфир е точно за вас. Както споменахме по-рано, жълтият цвят носи топлина и всяко действие, което я изисква, ще бъде спомогнато от жълтия сапфир. Много щастливо женени двойки отдават щастието си на жълтия сапфир.

Рубини и Сапфири

Ефекти на жълтия сапфир

Жълтият сапфир се свързва с Юпитер, най-голямата планета в Слънчевата система. Влиянието му понякога е подобно на това на слънцето, а понякога не. Като слънцето, този камък разпространява топлина, знание и спокойствие, но обратно на него за сапфира се знае, че носи душевен мир и съответно е препоръчван за Лъвове, тъй като това уравновесява буйния им нрав. Влиянието на Юпитер върху човешката физиология се осъществява чрез хипоталмуса.

Тази кълбовидна структура е като учител по физиология. Тя дава уравновесени и разумни препоръки, балансира и поддържа хармония между вътрешните и външните влияния, управлява и задейства сложни системи и раздвижва мозъчните функции. Това е едно по-високо ниво на мислене – знанието има силата да управлява. Употребата му предизвиква привързаност и хармонични връзки в едно семейство. Добрата репутация на човека се потвърждава и той става все по-уважаван.

Значение

Жълтият сапфир означава знание, мъдрост, богатство, добродетел, справедливост, образование, бъдеще, религия, философия, отдаденост, деца, далечно пътуване, духовност, вярност, просперитет и благотворителнот. Действа като гуру, влияе на действията чрез по-висш разум. Насочва действията по най-хармоничния и благополучен начин и към най-добрия изход. И ако не е за вас, няма да ви нарани. Така че ако искате да експериментирате с този камък, не се колебайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати