Роля на цветовете за сънищата

Цветове и сън

Виждайки дадени образи и ситуации през светлата част на денонощието, ние ги запечатваме в пасивната си памет и ги виждаме отново в сънищата си. Точно в този момент подсъзнанието решава да реагира на тях. От това следва твърдението, че зрението е ключът към емоционалното ни състояние.

Обектите, които виждаме, пораждат различни чувства у нас. Именно те често са причина за лошо настроение. За да не проектирате лошата енергия и да я преживявате отново насън, то споделете потисканите от вас преживявания с близък човек, за да получите подкрепа и успокоение. Много хора прибягват до това на подсъзнателно ниво.

Сънуване

Цветовете имат значение за съня, защото те, както и самият той, влияят на подсъзнанието. Заспивайки с мисълта за определена картина и определен цвят, неминуемо ще ги проектирате и в мозъка си.

Синьото и зеленото например имат изключително успокояващ ефект върху съзнанието. Те му помагат да се разтовари от напрежението и мрачните мисли, като му донесе положителен емоционален заряд.

Ако положението не се подобрява, то фокусирайте вниманието си върху предмети и повърхности, обагрени в жълто и оранжево. Според Гьоте, изследвал из основи въздействието на цветовете върху човешката психика, тъмните, студени цветове успокояват, а ярките енергизират.

Светове

Оранжевият цвят от своя страна е много полезен при лечение на стрес, психически проблеми, лош метаболизъм в сравнение с любимият на мнозина син цвят. Синьото е противопоказно при хора с депресии, мании, шизофрения, тъй като предизвиква самовглъбяване.

В Аюрведа – индийската лечебна практика, на всяка чакра съответстват определени цветове, съставящи заедно багрите на дъгата.

Според схемата, енергийният център на тялото е оцветен в червено. Той е най-ниско разположен в тялото и отговаря за червата и стомаха. Представя елемента земя.

Друга важна чакра е „Сладострастната“, събрала в себе си половата мощ на индивида. Те се разполага в областта на слабините и долната част на корема, и се асоциира с оранжевата краска.

Останалите чакри биват сърдечната, на дихателните органи, третото око и теменната, оцветени в зелено, синьо, лилаво, бяло.

За да поддържаме тялото в кондиция и да се овладеят енергиите му, трябва да овладеем силата на цветовете. Смята се, че от това кои цветове преобладават в сънищата ни зависи друго важно нещо - какво влияние оказва стресът на съдбата ви.

Рейтинг

4.1
Общо 7 гласували
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари