Как да идентифицираме несъзнатите убеждения

Как да идентифицираме несъзнатите убеждения

Тези думи са вградени в предверието на храма на Аполон в Делфи.

В продължение на векове просители, търсещи съвет от оракула в Делфи са могли да видят тези думи. През годините философите са давали същия съвет на своите студенти. Тези думи са толкова ценни днес, колкото са били и преди почти три хиляди години.

Част от това да опознаеш себе си, се крие в това да идентифицираш своите убеждения. Проблемът e, че повечето от тях са на подсъзнато ниво- приети са, без да бъдат анализирани.

Както е описано в „Три стъпки за разкриване на идеалния Ви живот” Законът на привличането гласи, че ще привлечете към себе си тези приживявания, съответстващи на Вашите убеждения, които създават познанието за реалността. Какво следва обаче, ако тези убеждения са в разрез с това, което наистина се опитвате да постигнете? Какво ще стане, ако те вече не Ви служат? Няма ли да е по-добре да елиминирате тези ограничаващи Ви убеждения?

Има различни техники за идентифициране на несъзнатите убеждения. Два от тях са: чрез редица психологически тестове или чрез изкарване на вътрешното Ви проникновение след медитация. Съществува и бърз достъп, който може да предскаже с 99% точност какви са убежденията Ви. Той е толкова елементарен, че хората често не го забелязват.

Как да идентифицираме несъзнатите убеждения

В края на краищата повечето хора възприемат тези убеждения за верни и не искат да чуят за нищо, което противоречи с това, което смятат са истина. Запомнете, Вие не се отъждествявате с Вашите убеждения. Вие сте духовно божествено същество, затова защо да държите на нещо, което Ви възпира от осъзнаване на истината?

Ето я тайната.

Огледайте се. Винаги когато срещате повтарящ се проблем в някаква област, значи именно там се крият грешните или ограничаващи убеждения. Това не означава, че когато имате проблеми в работата си или във връзката си, задължително имате грешни убеждения. Но ако проблемът се появява често, можете да сте 99% сигурни, че са намесени и някакви убеждения.

Избягвайте изкушението да обвинявате някой друг за това, че е вкарал погрешно убеждение в системата Ви. Както можете да насочите пръст към родители, учители, приятели и телевизията, така можете да посочите и себе си. Не е важно откъде е дошло то, важно е да се отървете от него, за да можете да изпитате идеалния живот.

Имате два избора. Можете 1)да идентифицирате несъзнатите убеждения и да се освободите от тях или 2) можете да разпознаете симптомите за приемане на тези ограничаващи убеждения и да промените мислите си. А можете да направите и комбинация от двете.

Избор 1) Използвайте способностите си, за да идентифицирате грешните убеждения. Да кажем, че искате да печелите повече пари. Каква е представата Ви за богатите хора? Радвате ли се за тях или сте засегнати? Ако сте засегнати, то какъв ще е сигнала, който изпращате на Вселената? Явно не искате да имате нищо общо с тези хора. И следователно, според Закона за привличането, не искате да привличате богатството в живота си.

Един начин да се оттървете от негативното убеждение, е да го напишете на лист и да го изгорите, докато си повтаряте, че то е изчезнало от Вас. Напишете позитивно обобщение на друг лист, като „и добрите хора могат да имат пари”, или „аз заслужавам просперитет”, или „парите лесно ще дойдат при мен”. Повторете наглас написаното 9 пъти в продължение на 21 дена. Това е периодът, който е необходим за препрограмиране на инстинктивното Ви съзнание, където тези убеждения се съхраняват.

Избор 2) Убедете се, че винаги изпращате правилната вибрация. Целта Ви е тя да е вярна, за да привлечете към себе си познанията, които заслужавате. Най-добрият барометър за това дали изпращате правилните сигнали е да НАБЛЮДАВАТЕ ЕМОЦИИТЕ СИ. Ако не се чувствате добре, значи трябва да промените мислите си, тъй като почувстваните емоции показват, че мислите Ви изпращат грешно послание.

Заменете негативните мисли с позитивно мислене. Книгата „Поискай и ще ти се даде” описва 22 емоции. Естествено повечето хора не могат с една стъпка да преминат от омраза на радост. Но изкачвайки се по стълбата ще чувствате по-често и повече радост, и то за по-дълги периоди от време.

И в двата случая Вие сте заменили негативните мисли и чувства за позитивни. Забелязали сте, че това включва степен на самонаблюдение, както е написано на храма в Делфи „Опознай себе си”.

Този процес на заместване на мисли ще действа за всяка една мисъл, включително и за паметта. Ако имате неприятни спомени, можете да ги замените с позитивни. Мистиците наричат това ментална алхимия, след като алхимиците от едно време са превръщали оловото в злато.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати