sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хиромантия: Възвишенията на ръката

Хиромантия: Възвишенията на ръката

възвишения на ръката

Хиромантията отдава голямо значение за ръката и възвишенията на ръката. Ето и най-големите тълкувания.

Възвишението на Венера – издига се около основата на палеца. То има атрибутите на планетата Венера в Астрологията - например любов, красота и др. Представлява вашето физическо тяло и как се чувствате в него. Всички специфики на възвишението на Венера могат да бъдат разгадани от експерти.

Възвишението на Луната – намира се срещу възвишението на Венера в долната част на ръката, близо до китката. Символизира качества като информираност, осъзнаване, възприемане, въображение и творчество. Когато има добре обособено възвишение на Луната, това е знак за състрадателна личност, която обича да се грижи за другите. Плоско възвишение от друга страна, показва въображение и чувство за съпричастност.

Възвишението на Меркурий - Точно както Меркурий е планетата на интелекта и мисловната дейност, възвишението на Меркурий (разположено под кутрето) касае психическите аспекти на индивида. Възвишението е знак и за спонтанност и комуникационни умения. Ако например то е добре оформено, това показва че човека много обича да пътува и да поема рискове. Ако е прекалено издигнато, това показва човек, който много говори и е ненадминат лъжец. Ако е плоско, това сочи, че човека е срамежлив, стеснителен или просто скучен.

Възвишението на Марс – Всъщност има две възвишения на Марс – Отбранителното или Негативното възвишение, което е над възвишението на Венера, близо до палеца и Агресивното или Позитивното възвишение, което е на срещуположната страна на ръката. И двете са символ на качества като смелост, сила и агресивност (или липсата на тези качества). Негативното възвишение е символ и на енергията, докато Положителното на силата на духа.

Възвишението на Сатурн - представлява мъдрост и проницателност, точно както планетата, на която е кръстено. Едно добре развито възвишение означава, че човека има силно развито чувство на отговорност. Ако е прекалено издигнато (особено, когато се комбинира с дълги пръсти), човекът е студен и резервиран. Плоско възвишение на Сатурн означава човек с лек и приятен характер и оптимист.

Възвишение на Юпитер - намира се под показалеца. Показва амбиция, самочувствие, лидерство и справедливост. Ако това възвишение е плоско, на човека може да му липсва самочувствие. Ако е доста изпъкнало, той може да бъде арогантен. Наличието на малка линия между линията на сърцето и линията на разума, е знак за придобиване на богатство.

Възвишение на Аполон – намира се в основата на безименния пръст. Ако възвишението е добре оформено, човека е сърдечен и е оптимист, излъчва ентусиазъм. Ако е плоско, тогава човека е студен, циничен, не оценява малките неща в живота. Ако е прекалено изпъкнало, този човек е нечувствителен и обича да се вслушва само в собствения си глас.

Знаци върху дланта - Различните знаци като звезда, решетка, квадрат, остров и др. на различни места върху дланта, показват различни позитивни и негативни събития в живота. Например, един квадрат върху възвишението на Сатурн, ще защитава своя собственик от различни злополуки. Решетка (#) представлява "точката, в която енергии от ръката се разпръскват”. Ако има решетки върху цялата длан, силата на приносителя непрекъснато се изцежда от неговата раздразнителност. Ако решетка се появи на някое от възвишенията, тя пречи на качествата на възвишението. Кръстовете носят нещастия, разочарования, опасности. Понякога те могат да внесат драматична промяна в живота - кризи или затруднения. Те винаги трябва да се считат за лош знак в следните два случая: когато се намират на възвишението на Юпитер и когато се намират между линиите на разума и сърцето. Наличието на остров е винаги негативен знак, често е признак на злини по наследство, като проблеми със сърцето или невъздържана натура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати