Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Стотици вярващи всяка година посещават най-малкия български град Мелник за да потърсят спасение и изцеление за себе си и близките си. В порутената църква „Свети Антоний Велики“ е скрита последната надежда на клетниците.

Чудодейна икона с лика на светеца от Египет лекува обладаните от сатанински демони и жертвите на вампиризъм. Местните жители твърдят, че дори и заклетите наркомани са се освободили от страшната си зависимост само след една нощ в свещената обител.

Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Свети Антоний Велики е роден в Египет през далечната 251 г. от н.е. Като награда за безусловната му вяра и безбройните битки, които е водил в прослава на името господне свети Антоний още приживе е бил награден от Господ със способността да лекува и изцелява хората. Сега чудодейната икона с неговия лик продължава делото му.

Мелнишката църква „Свети Антоний Велики“ е построена през 1765 г. Това е едва втория храм в цяла Европа, който носи името на древния светец. Другият храм посветен на него е базиликата Сан Антонио в Падуа.

В средата на свещения храм в Мелник стои монолитна колона, която е опасана с тежки железни вериги и окови. Многократно през десетилетията тези железни вериги са оковавали ръцете на клетниците, обладани от демони, психичноболните и буйстващите, омагьосани и страдащи от тежка форма на вампиризъм.

Чудодейна икона изцелява обладани от демони

Страдалците са били оковавани здраво за колоната. Когато на сутринта близките им идвали и помен нямало от страшните бесове, които ги обсебвали.

Злите хора не се допускат на свещената земя на храма. Те нямат право на прошка и изцеление. Нетленна невидима сила не ги допуска вътре в храма.

Легенди разказват за една жена, която многократно се опитвала да стигне до иконата на светеца за да се помоли за спасение, но невидима сила я изтласквала от храма.

Едва когато клетницата паднала на колене и се покаяла в сърцето си за греховете си, успяла да види чудодейната икона. След едно денонощие горещи молитви успяла да се избави от нечистите сили, които я били обсебили.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
anonimen
anonimen
25.04.2013 11:15
защо хората са толкова глупави как може да вярват на човешки творения на картинки рисунки и одавна омряли хора аз не знам някои пророк да е казвал такова нещо човек трябва да се моли само на господ а не на творенията му защото това е богохулство
4
17
Владислав
Владислав
23.06.2014 08:55
Фактите са си факти без значение какво казваш ти
19
3
Анна
Анна
01.12.2013 00:34
Ти първо си оправи правописа, а после разсъждавай.
22
0