sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистерията на привличането

Мистерията на привличането

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Мистерията на привличането
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Ние сме привлечени едни от други според нашето общо равнище на ранимост и нашето общо здравословно психическо ниво.

Какво означава това?

Ето един пример. Джаксън, много привлекателен мъж малко над 50-те е бил женен три пъти и е имал много различни взаимоотношения. Той се консултира с психолог, защото е уморен от честата смяна на партньори и взаимоотношения. Той иска дългосрочна връзка.

"Въпреки, че всички връзки изглеждат много различни от последната, в крайна сметка свършват винаги по един и същи начин."

Джаксън израснал с гневен баща и майка, която на повърхността се преструвала, че всичко е наред, но винаги разчитала на Джаксън, за да се чувства обичана. Не е изненадващо, че Джаксън последователно избирал жени, които били нуждаещи се. Той се е чудел защо винаги избира един и същ тип жени.

Посредством неговата работа с психолога, Джаксън открил колко много се е чувствал самотен с неговата майка. Докато тя е била красива жена от външната си страна, от вътрешната страна е била празна и нуждаеща се. Той открива, че е бил привлечен от жени, които са точно като майка му, а след това, посредством неговите критики и контролиращо поведение се е опитвал да се обвърже с тях. Неговата мисия с всяка жена, която е срещал, е била да намери начин да я излекува, така че той да не се чувства самотен с нея. Повече от желание за връзка с жена, той е търсел контрол над връзката - което не е възможно. Всяка връзка накрая е приключвала по един и същи начин, когато контролът му не е проработил, той се е отдръпвал от нея.

Докато Джаксън търси контрол върху връзката си, той би бил привлечен от нуждаещи се жени. След като напълно е приел липсата на контрол върху това дали жената ще е обвързана с него или не, той се оказал привлечен от отворена и любяща жена - жена, която се обвързва с него, защото е такава, каквато е.

Джаксън първоначално е бил привлечен към жените, които са били на неговото ниво на ранимост. След като е разбрал своите вътрешни потребности, той е привлечен от жена от неговото здравословно психическо ниво.

Ако сте от хората, пристрастени към оправянето на проблемите на другите, докато пренебрегвате себе си, е много вероятно да се окажете привлечен от егоцентрични хора, които искат други да се грижат за тях.

Ако вие сте ядосан, контролиращ човек, то вероятно сте привлечен от хора, които лесно се предават.

Ако пък сте “празен” човек, е много вероятно да сте привлечени от един динамичен контролиращ човек. И така нататък.

Детска Любов

От друга страна, ако вие се вгледате в себе си и излекувате ниското си самочувствие, вашето желание за контрол, вашата устойчивост, вашата зависимост от определени процеси, вашият страх от отхвърляне, вие ще откриете как да се грижите за себе си, вие ще бъдете привлечени само от любящи, мили и стабилни хора.

Да живеете във връзка преди да сте открили кой всъщност сте и от какво наистина имате нужда е просто загуба на време. Вие ще продължавате да избирате един и същ вид хора, отново и отново – и така докато не излекувате основните проблеми, които още в началото са ви подтикнали да изберете точно този човек.

Ако искате да привлечете обичащ и грижовен човек, то трябва първо вие да станете такъв човек. Така, че се замислете...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 9
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
az
az
30.01.2015 16:19
така е повечето хора са олигофрени които не могат да живеят без връзка с някой
2
2
ТраТра
ТраТра
12.01.2015 02:03
Това е преписване от книга. Не мога да се досетя коя е в момента! Но съм я чела.
1
0
Стеф
Стеф
06.08.2013 23:34
"Ако искате да привлечете обичащ и грижовен човек, то трябва първо вие да станете такъв човек. "

Хубава статия. :)
2
0
Myj
Myj
27.07.2013 02:21
Тъпо е да си сам
Другото е егоизъм
1
2
Ивка
Ивка
16.07.2013 18:39
Аз пък никого не понасям вече и не желая да ми се бъркат в живота никакви мъже.Живея си както на мен ми харесва и съм си екстра.От 22 години не допускам мъж да ми казва какво да правя и къде да ходя!Не разчитам нито на децата си, нито на роднини и приятели, а само на себе си.Ходя на танци, обичам и добре рисувам,не пуша и не пия,станах вегетарианка.Защо трябва да се съобразявам с човек , който е далече от моите виждания понеже така е прието , че ако не си там с някой,не си както другите.Това е глупаво и аз живея свободна и независима.
20
2
Маги
Маги
31.08.2015 00:11
Самата истина Ивке !
0
0
проджект
проджект
11.07.2013 22:44
много добре написано
1
0
Ани
Ани
15.04.2013 11:40
Много добра статия. Точно така става в живота - промените се случват, когато започнем първо от нас самите.
1
0
читател
читател
12.03.2013 13:46
"Добавен от на 2012-08-02, Оценка 2.0 от 5 за Мистерията на привличането
Очаквах друга статия..."

... и аз.
снимката е подвеждаща.
1
0