sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Играчка за призрака на Ани

Играчка за призрака на Ани

Призраци

Какво става с хората, когато си отиват от този свят продължава да е мистерия. Едни смятат, че отиват според заслугите си в Рая или Ада. Други мислят, че душата е безсмъртна и се преражда непрекъснато, като непрекъснато трупа знания и житейски опит.

Според трети просто преставаме да съществуваме, разпадаме се на съставните ни атоми и тъй като нищо в природата не се губи нашите атоми отново стават част от милиони други предмети и организми по света.

Изоставена къща

Някои хора вярват, че неспокойните духове след смъртта си се връщат и обитават лобното си място. Дори и скептиците ще повярват в това, ако някога посетят приюта „Мери Кинг“ в Единбург, Шотландия.

Величествената някога сграда сега е зловеща съборетина пълна догоре с плюшени играчки и кукли. Всички те са оставени от посетителите на злокобната сграда за едно малко момиченце на име Ани. Духът на Ани обитава приюта „Мери Кинг“ и търси родителите си, които са я изоставили на Коледа преди повече от 350 години.

Плетеница от подземия води до мрачния шотландски приют. Когато през 1645 г. Черната чума достига до Единбург местните власти единодушно решават, че ще е най-добре за всички ако затворят всички болни от „Черната смърт“ там. А после просто зазидат отвора и оставят болните вътре просто да умрат. От там идва и и името на мястото – улицата на мъката.

Местните хора избягват да минават оттам. Според разказите им дори е днес можете да чуете приглушените гласове на отдавна починалите жертви на чумата, които говорят с характерния за района диалект. А ако почуствате леко подръпване на ръката или крака си – не се обръщайте, съветват местните, защото това е Ани.

Замъци с духове

Когато преди 350 години, в навечерието на Коледа родителите на малката Ани разбрали, че е заразена със смъртоносната черна чума, те просто я завели в приюта Мери Кинг и я изоставили. И момиченцето намерило смъртта си там – самичко и изплашено.

През 1982 г. властите на Единбург решават отново да отворят приюта и той да поднови дейността си. Много от работещите в новооткрития приют споделят, че многократно са забелязвали безплътния призрак на малко момиченце, свито в ъгъла да плаче за изгубената си играчка.

Заинтригуваните служители в приюта оставили кукла на мястото, където често срещали призрака на Ани. И момиченцето престанало да притеснява работещите и пациентите на приюта. Така се родила и традицията всеки, който дойде на посещение в приюта, да донесе играчка за малката Ани, която вече 350 години не може да намери своята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 5
3 8
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
ани
ани
15.02.2016 18:36
Сладко....милата тя
0
0
Валентин
Валентин
19.12.2015 11:24
Ти пък откаде знаеш какво ще стане като се обърнеш питъм те bela.tore
0
0
антониоооо
антониоооо
01.11.2014 15:20
гггггггггггггггггггг
1
0
антониоооо
антониоооо
01.11.2014 15:18
ха ха ха много идеотско но малко страховито еее аз сам само на 9години мир братоооо
0
2
Валерия Кисьова
Може би ще ви стресне страшно много.. Та тя е безплътен призрак... :/
0
2
El
El
04.06.2013 18:59
Да, наистина какво става като се обърнеш след подръпването от малката Ани ?
6
0
Rumi Stefanova
Rumi Stefanova
11.11.2014 01:33
нищо не става, ани била добро дете и винаги се закачала с посетителите =D
2
0
Denis St
Denis St
21.05.2013 08:02
Какво ще стане, ако се обърнеш, докато усещаш потрепването?
4
1