Хиромантия: Значението на средния пръст
Palmistry - The Middle Finger
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хиромантия»Хиромантия: Значението на средния пръст

Хиромантия: Значението на средния пръст

AdminAdmin
Администратор
658322
Хиромантия: Значението на средния пръст

Какво е значението на Средния пръст - Ако показалеца може да се счита за пръстта на властта и егото, то средния пръст е на дисциплината и баланса. Докато показалеца ни кара да осъществяваме мечтите си и постигаме нашите цели, средният пръст действа като спирачка, като отрезвително влияние, тъй като той представлява гласът на вниманието и отговорността. Средния пръст е управляван от Сатурн, мъдрия цар на кармата и космическата справедливост. Ако искате да видите централната роля, която средния пръст играе във вашия живот, просто погледнете неговото положение на ръката си. Точно така, той е точно в средата на вашата ръка или поне би трябвало да бъде, отразявайки ролята си на балансьор в нашия живот. Също така, той е най-дългия пръст и придава ръцете ни красива симетрия. Ако средния пръст не е най-дългият пръст на ръката, това е от голямо значение, но ще разберем малко по-късно защо.

Позиция на Средния пръст – Както вече стана ясно при описанието на показалеца, има едно основно правило и то гласи, че всеки пръст, разположен по-ниско от останалите, губи от своята сила. Трябва да отбележим обаче, че изключително рядко средния пръст е по-нисък от останалите пръсти, дължащо се на централното му разположение върху ръката.

По-полезен начин за тълкуване на средния пръст е да се види дали той се накланя на някоя страна. Може би сте виждали или пък самите вие имате пръст, който е наклонен в някоя посока. Това носи определено значение, както всичко в хиромантията. Нека видим какво е то.

Ако средния пръст е наклонен към палеца, това показва суеверие и тъга. Ако се накланя към безименния пръст, то това е знак за по-малък брой заболявания.

Още повече информация може да бъде добита от разчитането на размера на „дупките” между основите на пръстите на ръцете. Например, силно изразена дупка между показалеца и средния пръст (достатъчно голяма, за да влиза светлина през нея, когато пръстите са долепени един до друг) показва независимост на мисълта. А дупката между средния пръст и безименния пръст показва безгрижно отношение към живота и утрешния ден.

Форма на Средния пръст - Формата средния ви пръст говори много за вашата личност.

Заострен Среден пръст. Ако върха на средния пръст е заострен, откриваме болезнен страх от свръхестественото.

Конусообразен Среден пръст. Човека, който е с такъв тип среден пръст, вярва силно в своята религия.

Квадратен Среден пръст. Благоразумен и разсъдлив индивид.

Среден пръст във формата на шпатула. Прекомерна любов към действието и бизнеса.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Палците и пръстите
Безименния Пръст
Показалеца
Възли на пръстите
Структура на ръката
Пръстите и пръстените
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Живота
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest