Хиромантия: Значението на показалеца
Palmistry - The Index Finger
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хиромантия»Хиромантия: Значението на показалеца

Хиромантия: Значението на показалеца

AdminAdmin
Администратор
658318
Хиромантия: Значението на показалеца
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Какво значение има показалеца - Докато палеца се счита за по-важен от другите пръсти при определяне на личността, останалите пръсти си имат също своето определено значение. Например показалеца е пръста на "Личната сила и успех". Ние по естествен начин използваме показалеца, за да демонстрираме нашата лична сила.

Когато сме наистина ядосани на някой, ние го посочваме и можем дори да наврем пръста си в лицето му. Когато имаме постоянно тази лична власт, показалеца в действителност пораства по-голям, по-силен и прав! Ако искате да разберете дали шефът ви наистина заема правилната позиция, проучете неговия показалец. Той трябва да е здрав, дълъг и прав – ако не е, най-вероятно този човек не е в състояние да въведе ред във фирмата.

Ръководния пръст – Да, прочетохте това правилно, показалеца е изображение на егото и амбицията. Този пръст се управлява от Юпитер. Когато се интерпретира какво е значението на всеки пръст, много фактори трябва да бъдат взети под внимание - това е основно правило в хиромантията и във всички видове предсказания. Когато се анализира информацията за показалеца, трябва да се вземе предвид неговото положение, дължина и размер. Можете също да получите информация от сравнението между показалеца и останалите пръсти на ръката.

Позиция на показалеца - Като цяло, пръсти, които са разположени равномерно над възвишенията са знак за успех. Абсолютно права линия се среща много рядко и не се счита нито за естествена, нито за красива.

Имайте предвид и следното основно правило: всеки пръст, който е разположен по-ниско от останалите, губи част от своята сила.

В тази връзка, ниско разположен показалец, намалява размера на възвишението на Юпитер и е знак за непохватност в социалните взаимоотношения, често причинена от несполучливата комбинация на самонадеяност и невежество.

Ако показалеца е наклонен към палеца, това показва голямо желание за независимост. Ако пък е наклонен към средния пръст, това означава болезнена гордост.

Ако има дупка между основите на показалеца и палеца, човека е великодушен и щедър. Голяма вдлъбнатина между показалеца и средния пръст показва независимост на мисълта.

Ако всички пръсти се раздалечават един от друг лесно, това показва нетрадиционно мислене. От друга страна, ако всички те прилепват един до друг лесно и са в това положение по-голямата част от времето, наблюдаваме скованост в общуването с околните.

Форма на показалеца - Формата на вашия показалец говори много за вашата личност. По принцип, има два отделни елемента във всеки пръст, които са от голямо значение. Първият елемент се отнася до върха – нокътя заедно с пръста до първата фаланга. Втория елемент се отнася до наличието (или липсата) на ставна връзка при свързването на фалангите. Нека разгледаме първо четирите основни форми на пръстите при върха и какво означават те:

Заострен връх на пръстите. Представлява заострена първа фаланга, като завършва с остър връх. Човек, който е с такива пръсти си мисли, че върши нещата добре, а всъщност не е така.

Конусообразен връх на пръстите. Този пръст също има заострена първа фаланга, която обаче има закръглен край. Хората с такива видове пръсти имат ум, в който разума и въображението са еднакво съчетани.

Квадратен връх на пръстите. Този пръст запазва почти същата ширина от основата до върха. Разумът управлява тези, които имат подобен тип пръсти.

Връх на пръстите във формата на шпатула. Подобно на квадратните пръсти, този запазва същата ширина от основата до края на пръста. Разликата е, че се разширява в края. Значението, което носи е изпълнение на задачите, без да се вниква в техния смисъл,

Форма и стави на показалеца – Разбрахме какво влияние оказва общата форма на пръстите върху личността. Сега нека се спрем на някои подробности и разгледаме отделно показалеца.

Заострен показалец. Ако върха на показалеца е заострен, откриваме интуиция и силни религиозни вярвания.

Конусообразен показалец. Ако върха на показалеца е конусообразен, това показва любов към четенето.

Квадратен показалец. Човека, който е с такъв тип показалец, казва и обича истината.

Показалец във формата на шпатула. Индивид, който обича действието, постоянно върши нещо.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Палците и пръстите
Безименния Пръст
Средния Пръст
Възли на пръстите
Структура на ръката
Пръстите и пръстените
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest