sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кой ден от седмицата си роден? Виж какво значи

Кой ден от седмицата си роден? Виж какво значи

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Кой ден от седмицата си роден? Виж какво значи
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

От дълбока древност хората са считали, че животът на човека се определя от деня на неговото раждане, визирайки не само датата, но и деня от седмицата. Ето защо винаги хората са се интересували какви послания им праща денят на тяхното раждане. Всеки ден има своя скрит смисъл, зад който може да се крие загадката на всичко онова, което ни се случва.

Понеделник

Понеделник е един хубав ден на който да бъдеш роден. Човекът роден в понеделник ще има добър живот, ще бъде много обичлив. Красотата му ще впечатлява всички около него, а очите му ще излъчват светлина.

Вторник

Вторник се смята, че е лош ден за раждане. В този ден хората , които се родят стават скандалджии, но са богати и живеят дълго. Но вторникът им носи опасност да ги сполети нещастие. Смята се, че във вторник има един зъл час, но никой не може за каже кога е. Най - лошо е да си роден в този час. Злата орисия е винаги с този, роден по това време. Не непразно вторникът преди Великден е наричан “черен вторник”. Роденият на него човек е нещастен цял живот.

Сряда

Роденият в сряда човек ще живее до дълбока старост. Ще бъде сърдечен и верен, но няма да бъде богат. В някои райони на страната се избягва зачеването на дете в сряда, за да не се роди с недъзи. Не трябва да се работи, за да не изгорят децата от тази къща. Дори мъжете не се бръснат, а жените не мият косите си, за да не останат вдовици. За най - опасна е смятана русалска сряда. Роденият на нея човек ще бъде цял живот без късмет.

Четвъртък

Четвъртъкът е смятан за добър и за лош ден да бъдеш роден. Добър защото човекът ще е красив, с умни очи и светло лице. Лош, защото ще е вечен скитник, без да успее да пусне корени където и да било. За най - лош е смятан четвъртъкът през първата седмица на Великите пости. Не напразно народът го е нарекъл Въртоглав четвъртък.

Петък

Роденият в петък човек ще успее в живота – ще получи добро образование, ще забогатее, ще живее дълго. Но винаги ще има нещо, което ще му липсва.

В календара съществуват така наречените черни петъци, които на брой са дванадесет. В тези дни е забранено на жените да работят, защото ако го направят това ще доведе болести и беди. В някои райони се счита, че петък не е добър ден за нови начинания.

Събота

Народните поверия казват, че човек роден в събота ще има гадателски способности и ще може да поглежда през вратата на световете. Роденият в събота ще се занимава с това, което харесва и ще име възможност да пътува, от него може да излезе добър търговец. Роденото в събота дете е на уважение и почит в семейството. То е смятано за дар от Бога и ще носи щастие на всички около него. Злите сили се страхуват от него и бягат надалеч. Име поверие, че на родените в събота не им действат магии.

Неделя

Родените в неделя се считат за щастливци, посочени от съдбата. Без особени усилия те постигат всичко в живота – и богатство, и слава, и знания. Те ще са красиви, ще обичат истината и ще мразят лъжата. Ако са момичета, ще обичат да се кипрят, но пък и всичко, което сложат ще им отива. На родените в този ден обикновено се дават имена като Неделя, Делчо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 20
4 23
3 12
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
плами
плами
07.04.2016 15:21
Аз съм родена на 11.07.2001 пада се сряда....да се тревожа ли..
1
0
Ани
Ани
27.07.2015 04:17
Родена съм в петък, всичко е вярно.
0
0
Маги♥
Маги♥
16.07.2014 00:19
Това за вторник според мен не е вярно..е аз съм родена в понеделник и това за очите е вярно ....очите са ми светлозелени и всички се впечатляват от тях.
2
0
кирилова
кирилова
01.11.2013 20:13
преди 19 години родих сина си в седмият месец точно на разпети петък,бебето мина през много, тежки моменти но слава на бога вече е деветнадесет годишен младеж,студент.Независимо че разпети петък е от онези черни петъци,аз смятам че Господ го е спасил и го пази.Така че не можем да вярваме на всичко което е написано в различните сайтове.
3
2
Мина
Мина
30.08.2013 10:37
Абсолютни глупости!!! Този, който може да измисли подобни глупости явно идва от някое много затънтено село, където от нямане какво друго да се прави, хората измислят подобни суеверия и си запълват ежедневието с какви ли не "ритуали", за да оцелеят от скуката
5
2
Диана
Диана
11.08.2013 21:04
Мисля че вторника се нарича "черен" само когато му е "ред" . Така е и с всеки друг ден от седмицата . Това се мени всяка година и зависи от деня който се пада при отсичането на Главата на Св. Йоан Кръстител .
6
3
ина
ина
11.08.2013 16:54
Моят син е роден във вторник/ 2и30 след полунощ/ но забележете на 25декември-на Бъдни вечер с/у Възкресение.Нищо от това което пише по-горе за него не е вярно.Винаги усмихнат,лъчезарен и от където мине има тълпа около него.Контактен както с възрастни тъка и с малки деца.Много добър студент,ако кажа и отличен няма да излъжа.Това за щастието според мен е много относително нещо и ми се струва,че е въпрос на психологическа нагласа.В живота му до сега има едно по-голямо премеждие.Имаше проблем с бъбреците и тогава той беше много малък и не можеше да обясни какво го боли,изследванията не показваха нищо.Оказа се вродено заболяване за което лечението беше единствено оперативно. Всичко мина добре,операцията беше сполучлива и повече от 20 години не е имал никакви проблеми Слава Богу!
3
1
ева
ева
23.07.2013 18:22
Аз съм родена в неделя и определено е вярно написаното
2
0