sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Български феномени

Български феномени

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k475
Български феномени
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Всеизвестно е, че Българските феномени винаги са били най-многобройни и най-надарени. С нашите пророци и пророчици и с техните предсказания са се съветвали не една и две световни личности и сили. Ето едни от най-известните Български феномени за последните няколко стотин години.

Баба Ванга

Когато си говорим за български феномени, в съзнанието на всеки от нас на първо място изниква името на Вангелия Пандева Гущерова, или както е известна – Баба Ванга.

Баба Ванга става известна през Втората световна война. Когато е едва 12 годишна губи зрението си, но получава способността да пророкува. 99% от предсказанията и да момента са се сбъднали.

Предсказания

През целият си живот Ванга е предричала бъдещето с точност на посещаващите я от цял свят хора. Вярва се, че с напредването на възрастта си, тя е била през повечето време в контакт с „другият свят”, общувала е с мъртвите, както и със странни, неземни същества и сили.

Преподобна Стойна

Друга наша всеизвестна ясновидка и лечителка. И тя, както и баба Ванга, ослепява още като дете. Паралелно с това, получава своите способности. Повече от половината си живот живее аскетично в малък параклис, построен в двора й. Става популярна след т.нар. й смърт.

Къщата на Ванга

Преподобна Стойна предупреждава близките си, че няколко дни ще е мъртва, но да не я погребват. Така, след една седмица, тя се връща от отвъдното. След Междусъюзническата война се мести от село Хазантар, Сертско, където е родена, в храма „Св. Георги“ в село Златолист, Петрич. Там до края на живота си пророкува и предсказва на всеки, потърсил я за помощ.

Вера Кочовска

Родената на 27 юли 1945 г. Вера Кочовска е българска ясновидка и лечителка. Имала е тежко детство - Баща и умира когато е била малка, след което майка и я изоставя на гроба му. След тежка травма, тя е принудена почти постоянно да лежи. След инцидента, получава способностите си. Твърди, че черпи енергията си от Мадарския конник.

Магии

Вера Кочовска е може би единствената българска ясновидка и лечителка, която е изследвана в Япония. От резултатите излиза, че тя има в тялото си елементи, непознати и невиждани досега от Менделеевата таблица. Тялото и също излъчвало тези невидими за човешкото око елементи. Фонтанелата и (както и на другите български пророци), е отворена.

Слава Севрюкова

Църква

Слава Севрюкова е българска ясновидка. Тя се прочува по-скоро с изследванията си върху мисълта, енергиите и психологията на човека. Има обаче останали немалко нейни пророкувания, които до едно са се изпълнили. Получава знанията първоначално от майка си и баба си, които също имат определени способности. След това твърди, че информацията и се дава „отгоре”.

Има още много известни и неизвестни български феномени. За съжаление през последните години се появяват все повече претендиращи за такива, които обаче търсят само своето собствено облагодетелстване от мъката и болката на другите.

Въпреки всепризнатите способности на гореизброените феномени, църквата не само не ги е канонизирала, а напротив – напълно отречени са. Това е така, тъй като ясновидците поддържат теории, като тази за прераждането, съществуването на чужди енергии и сили и др., влизащи в противовес с църковните догми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Апостол Апостолов
Апостол Апостолов
05.11.2013 04:01
Изброените "феномени" са най- обикновени шарлатани, които никога нищо не са предсказали и НИКОГО не са излекували. Празни приказки за празноглавци са това!
4
30
Т...
Т...
22.09.2014 12:39
След като не вярваш, защо го четеш? Просто си намери нещо, на което вярваш. Махни си коментара, че се излагаш! Не можеш да докажеш, че няма нищо подобно на пророчество! Ако няма, защо ги наричат - Пророците на България- ?? И те са ГОРДОСТ за нас! С тази дарба .. не се ражда всеки втори! Имаи РЕСПЕКТ КЪМ ТЯХ!!
12
1
rumen ivanov
rumen ivanov
14.07.2013 22:07
Медиум, изчиства негативна енергия и магии, тълкува сънища,кафе.Дава отговори свързани с любов,семейство, работа, бизнес.Ритуали за събиране на разделени, отключване на късмета за пари, любов, здраве ,,Бъдеще, минало дава точни отговори. Отговор на въпросите ще получите на 0876197366
2
12
LyuboMir Georgiev
LyuboMir Georgiev
08.07.2013 11:15
Намирам за основателни критиките за информационно бедната страница.Препоръчвам на любознателните да търсят книгите на Христо Нанев за пророчицата Слава Севрюкова.Там с изненада бихте открили,че Ванга дава оценка за Слава-5 нива по-високо от нея.Пророчицата С.Севрюкова действително се е занимавала с големите проблеми на света,но това не е попречило да се връща назад в живота на известни личности от миналото.За да ги обрисува и анализира откъм непознатата им страна.Такива са Леонардо,Хитлер,Сталин и прочие.
11
2
Don_Rafael
Don_Rafael
05.04.2013 22:33
Ако познанията на репортерите Ви или тези, който списват статиите са толкова постни, по-добре да не публикуват нищо. Жалка работа, личи си стилът по известен в журналистическите среди като "с лепило и ножица", а сега му се вика "копи пейст". Да бяхте прочели нещо повече за тези жени, най-малкото кога са родени и кога починали. Тази статия не дава никаква нова информация.
5
1
Aisel
Aisel
02.04.2013 13:41
Много интересна статия според мен. До сега не бях чувала за другите феномени, освен баба Ванга.
3
1
mariq
mariq
31.03.2013 19:50
разочароващо... а аз очаквах по-интересно съдържание с заглавието 'феномени', но изглежда само 'ясновидството' се определя за автора на статията като феномен..
1
2
Мартин
Мартин
21.07.2015 10:25
Кое според теб е феномен? Търси си ги в"България търси таланти" или нещо от рода на танците да ти промият още повече мозъка.
0
0