Перлата на мъдростта : трудолюбието

Перлата на мъдростта : трудолюбието

Мързеливите ръце правят човека беден, но трудолюбивите носят богатство. Колко пари имате? Колко искате да имате? Ако имате по-малко пари отколкото бихте желали, продължете с четенето.

Много хора смятат, че справянето в живота не е лесна работа. Ден след ден ни се налага да ставаме, да се обличаме и да дадем своя принос в обществото. След като предлагаме времето и усилията си, очакваме нещо в замяна: пари.

Парите са силата, позволяваща ни да купим това, което желаем. Тя ни дава възможността да даряваме ценни подаръци на другите, да имаме покрив над главите си и да можем да помагаме на тези, които имат по-малко от нас. Въздухът е наситен с оплаквания как никога нямаме толкова, колкото искаме или желаем. А реалността е, че всъщност имаме повече контрол и сила за постигане на целите си, отколкото смятаме. Финансовата независимост идва от трудолюбието.

Какво представлява трудолюбието?

Според дефиниция, намираща се в речника, определението е следното: Добросъвестно и упорито прилагане на работа, непрестанни усилия. С други думи трудолюбието е непрестанен стремеж към някаква цел, без отказване.

Колко трудолюбив сте?

Помислете за момент. Можете ли честно да кажете, че винаги прилагате 100% усилия в 100% от нещата, които вършите всеки ден? Можете ли честно да се съгласите, че използвате пълноценно цялото си време? Ако е така, значи Вие сте някакво изключение. А ако не, значи сте като повечето хора. Да бъдеш човек понякога означава да си изморен, отегчен или обезсърчен. И това е нормално. Но това, което можем да научим е че трудолюбието е изключително ценно.

Поставяли ли сте си наскоро някакви цели? Без значение дали става въпрос за отслабване или например за спестяване на нещо - сигурно сте имали някакви цели. И сега можете да сметнете сами по скала от 1 до 10 колко дисциплинирани сте били до достигането на тези цели.

Перлата на мъдростта : трудолюбието

Реалността е, че всички ние можем да сме малко по трудолюбиви.

Как да забогатеем

Повечето хора не биха имали нищо против да имат поне малко повече пари и ако фокусираме енергията си към стратегическо достигане на финансова независимост, ние можем да я постигнем.

Много често хората, пенсиониращи се с над милион далара, са трудолюбиви. Основният ключ е спестяването. И тук става въпрос за трудолюбивото спестяване. Усилията имат общо с правенето на пари, на бюджети, спестяване и мъдро харчене.

Трудолюбивият човек, без начение какви са целите му, ще избутва задачите си, необходими за постигането им. Ако целта е финансова стабилност, той ще трябва да работи усилено и да спестява пари. Извънредният труд и допълнителната работа не са лесни задачи. Но за да има спестявания човек ще трябва да живее под средното ниво и да пожертва купуването на по-скъпи екстри за доста време. Ще трябва да се научи на дългосрочно инвестиране и внимателно планиране на бюджета. Устременият човек ще понесе несгодите на настоящето, за да може бъдещето му да е такова, каквото иска да е.

Ако си намирате извинения за това, че никога няма да станете финансово независими, помислете и по другия начин. През повечето време всичко зависи от самите нас. Никой не може да ни попречи в постигането на целите ни, освен ако нарочно не допускаме това да се случи. Образовайте се. Има хиляди начини да спестите пари, да си направите бюджет и да инвестирате. Някъде отвън Ви чака подходящата за Вас работа. Мислете позитивно и си направете план. Позитивнотно мислене е пътят към успеха. Към него прибавете и трудолюбието и няма как да сбъркате.

Истината е, че не всеки от един от Вас ще забогатее. Въпросът е в това да решите дали искате станете богати и дали сте решени на всичко за постигането на тази цел.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Вуте
Вуте
09.05.2013 09:10
А, касмето?Без касмет нищо не става!!!
0
0
Nox
Nox
15.02.2013 09:49
Дрън, дрън та пляс! В един идеален свят може и да важи нещо от това. Нека не забравяме, че човек има ограничено време на този свят, което го прави най-ценният му ресурс. Ако прекара живота си в лишения и яко бачкане, що за живот е това?!? Живеем във време на тотално объркване и срив на ценностите. Пълно е с индивиди, които биха направили всичко, за да са баровци, включително да навредят брутално на всички около тях. Нормален човек трудно оцелява в конкуренцията с бездушните. Затова света върви към тотална промяна, защото сме вече към края на един грешен път.
2
0
даниела
даниела
15.07.2011 10:32
Такива сме си ние Даниелите.
1
0
daniela
daniela
14.03.2011 14:08
Какво значи да забогатееш ? Аз желая богатство в нормалното състояние, да имам нещо лично, да се радвам, да мога да бъда полезна на хората и за самата себе си.
2
0