Силата на подсъзнанието и интуицията
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на подсъзнанието и интуицията

Силата на подсъзнанието и интуицията

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123344
Група
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Какво е това сила на подсъзнанието? Това може да е нещо толкова просто като автоматичното усмихване, когато срещнеш човек, като по този начин подобряваш шансовете си да получиш какво искаш от този човек.

Може да бъде начинът, по който вие несъзнателно подхождате към даден проблем и го решавате. По същество, това е силата, която идва от доброто планиране на вашето съзнание.

Как да програмирате съзнанието си, така че да имате по-голяма сила на подсъзнанието? Съзнателно, стъпка по стъпка. Първо, научаваш нова техника или "програма" и я използваш съзнателно, докато не стане автоматично - подсъзнателен навик. Следват няколко примера за това.

Използвайте силата на подсъзнанието, за да развиете умението да говорите

Мислене

Говорете с хората със същата скорост, с която те говорят, и така ще ги накарате да се чувстват по-комфортно с вас. Копирайте тяхното изразяване и положение на тялото и те също ще ви почувстват по-близък.

Има десетки прости техники, като например тези, които търговците използват, за да се чувстват добре с клиентите си. Те се упражняват във всички сфери на живота, не само при продажбата на даден продукт.

Разбира се, вие вероятно ще се объркате, ако се опитате да си спомните и използвате десет от тези техники, когато срещнете някого. Може дори това да раздразни този човек. За да направи целия процес да премине по-гладко, ще трябва да се обучавате на една или две техники едновременно, докато те не станат автоматични.

Тогава ще започнете да работите по следващата техника. Скоро подсъзнателно ще правиш това, което трябва да се направи, за да имаш добро разбирателство с хората, с които ще се срещаш. Това е подсъзнателната сила на ума.

Силата на интуицията

Мъж

Айнщайн е разчитал много на интуицията си. Гари Каспаров може да победи и най-добрите шахматни компютри, макар че компютърът пресмята позициите за много ходове напред. Опитът на шахматиста му позволява да съчетае анализа с "усещането" кой ход е най-добър. Това е добър пример за силата на интуицията.

Вашите умения, знания и опит определят потенциалната ефективност на вашата интуиция. Слаб шахматист никога няма да победи компютъра само въз основа на интуицията. Притежаването на “добра” информация в ума ви е първата важна част от интуицията.

Въпреки това, за да можете да се възползвате редовно от силата на вашия интуитивен ум, трябва да го насърчите. Започнете с наблюдения. Спрете се при решаването на даден проблем и отбележете всички чувства и усещания.

Отбележете си, когато предчувствията ви са добри и когато те изглежда са просто случайни чувства. Правете това, докато целият процес се превърне в навик, така вие ще започнете да придобивате повече интуиция.

Ключът към подсъзнателната сила на ума

Само от тези два примера се разбира как можете да се възползвате от програмирането на ума си. Дори обучаването ви редовно да питате прост въпрос, като например Как най-добре мога да се възползвам от времето си в момента, може да бъде много полезно.

Ключът е просто да намерите някаква техника, която да работи, когато я използвате съзнателно, а след това да я използвате ежедневно (дори и да трябва да настройвате някаква аларма да ви подсеща), докато тя се превърне в несъзнателен навик. Това е начина, по който можете да развиете силата на своя подсъзнателен ум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ив.Василева
Ив.Василева
01.10.2013 01:03

Другият свят -открийте го!!!
0
0