Извънземни на Земята

Подводна Пещера

Отдавна бе предречено, че 2013 г. ще е повратна за човечеството. Всекидневно се убеждаваме в това, научавайки за многобройните открития, правени постоянно. Тук ще научите за поредното такова.

До много скоро, специалисти твърдяха, че в Марианската падина – най-дълбоката известна океанска падина, както и най-дълбокото място в земната кора, съществуването на форми на живот е невъзможно. Те се обосноваваха с твърдението, че тази част на Тихия океан е непригодна за каквито и да било форми на живот. Съвсем наскоро обаче, учените направиха сензационно разкритие.

Океанско Дъно

Въпреки минусовите температури, вечната тъмнина на океанското дъно и огромното налягане, в дълбоката част на световния океан все пак има живот. И нещо повече – в над 11 000 метра под морското равнище живеят хиляди видове причудливи същества.

Оказва се, че дори най-мрачните дълбини на океана въобще не са мъртви, дори напротив – в тях живота кипи с пълна сила. Дори се предполага, че там микроорганизмите са далеч по-активни от тези, живеещи на по-плитко.

Тези наблюдения и разкрития са направени посредством подводни камери и дистанционно управлявани роботи. На дъното проучвателите забелязват странни предмети, някои от които наподобяват летящи [чинии].

Гмуркане

Също така се виждат предмети с причудливи форми, които със сигурност не са създадени от човешка ръка. Това навежда учените на мисълта, че някога на това място са живели странни същества с извънземен интелект.

Естествено, това няма как да бъде казано със сигурност, поне за момента, най-малкото поради неясните материали от морското дъно. Повечето заинтересовани по темата обаче подкрепят извънземната теория, поради факта, че нищо друго не може да оцелее на тази дълбочина. Поне не такова, което на направи тези предмети.

В момента се подготвят редица нови експедиции, които да изследват морското дъно. Те ще използват ултрамодерни апарати, чрез които да се внесат още разяснения около тайнство.

Изследователите смятат, че е по-добре първо да изследваме Земята, преди да търсим отговори в звездите. Тук може да намерим неща, които ще ни изненадат дори повече от една експедиция до Марс например.

Рейтинг

5 2
4 4
3 1
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Митко
Митко
01.06.2013 11:02
Не се учудвайте хора. Преди няколко години аз лично видях с очите си летящи чинии които кацнаха на определени за тях места тук в Родопите. Което от един голям кораб излязоха 5 по малки и започнаха да обикалят раиона
10
1
Виктор
Виктор
27.03.2013 19:29
Хора,защо си мислите,че скоро ,,щели да се яват или споделят технологии с нас...та ние хората сме долни,подли и зли.По скоро да се унищожим отколкото да си помогнем.
Но разбира се има и добри хора,но на базата на човечеството........
6
1
Мищо
Мищо
27.03.2013 09:33
Не ме учудва това, защото преди вного години, в поредицата "Тайни и загатки" прочетох, че в ерата на платноходите, в корабния дневник е записано, че от дълбините на океана е излязла метална кръгла, летяща чиния и оставила следи от одраскване по предната част на плавателния съд. Моряците са били уплашени и се скрили веднага. Капитана записал събитието в дневника. Тези, които ни посещават, сигурно са на много по-високо ниво на развитие и притежават невероятни, и непознати нам технологии. Така, че да не отричаме това, което не познаваме.Ще дойде моментът, когато ще ни покажат много знания, но явно още не сме готови!
6
0
Asen
Asen
26.03.2013 16:01
Дали?
1
1
Chrisa
Chrisa
26.03.2013 09:45
Съвсем скоро...
0
1