sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Смъртта не е край

Смъртта не е край

MarianeMariane
Джедай
329112179
Смъртта не е край
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Мнозина от нас се страхуват от смъртта. Вярваме в нея, защото са ни казали, че всички ще умрем един ден. Свързваме себе си с тялото си, а всички тела умират рано или късно. Една нова научна теория твърди, че смъртта не е толкова крайна и неизбежна, колкото ни се струва.

Един от добре познатите аспекти на квантовата физика е, че някои събития, не могат да бъдат предвидени с абсолютна точност. Вместо това съществуват множество събития, всяко от които е с различна вероятност да се случи. По-просто казано, теорията за множеството светове твърди, че всяко от тези събития отговаря на различна вселена и се случва в различна вселена.

Смъртта не е край

Една от сравнително новите научни теории, наречена Биоцентризъм изследва и обогатява това твърдение. Според тази теория съществуват неопределен брой вселени и всяко събитие, което би могло да се случи, се случва в отделните вселени или реалности. Смъртта не съществува, в истинския смисъл на думата в тези отделни сценарии.

Всички тези възможни вселени съществуват едновременно без да се влияят от отделните събития, които се случват в тях. И въпреки, че телата ни се обречени да унищожение, съзнанието ни, усещането ни за идентичност и уникалност е просто поток от фотони в мозъка ни с мощност около 20 вата.

Смъртта не е край

Този енергиен поток не умира със смъртта на тялото ни. Фундаментален постулат в науката е, че енергията не се губи; не може да бъде направена или унищожена, тя просто съществува под една или друга форма. Въпросът е дали тя може да се прехвърли от една реалност в друга.

Находчив експеримент, данните от който съвсем наскоро бяха публикувани в списание „Наука“ доказва, че учените са в състояние да променят изхода от изминали събития. Но каквито и решения да вземете, в крайна сметка вие ще сте този, който ще трябва да се съобразява с последствията. Връзките, които се създават между различните сценарии, изходи от изминали събития и реалности далеч надхвърлят възможностите на класическата физика и нейното разбиране за пространство и време.

Според теорията на Биоцентризма времето и пространството не са твърди обекти, за каквито сме свикнали да ги възприемаме. Смъртта не може да съществува в един свят без време и пространство. Дори Айнщайн твърди, че: “Учените като нас, знаят че това, което различава миналото от настоящето и от бъдещето, е просто една упорита илюзия“. Безсмъртието не означава безкрайно съществуване във времето, а по-скоро вечно съществуване извън времевите рамки.

Така че не тъжете за изгубените си близки същества, защото в една друга реалност те са до вас и заедно се радвате на живота. Както казва великия американски поет Ралф Уолдо Емерсън, след смъртта на сина си: " Застрашен е не толкова животът ни, колкото възприятието ни за него. Скръбта не може да ме научи на нищо. Тя не може да ми помогне да направя и една стъпка към разбирането на истинската същност на нещата".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
412
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Ива Иванова
Ива Иванова
22.06.2014 17:18
Хора целта на сегашното ни съществуване не е да станем известни и преуспяли, а да се подготвим за живота след смъртта. Да се преборим със злото което явно е в големи количества на този свят.
7
0
няма знячение
няма знячение
05.02.2014 17:23
аз мисля че безсмъртието съществува искам да съм безсмъртна искам да го направя независимо какво е цената бих пила човешка кръб ако трябва само и само да съм безсмъртна
2
5
Ицко
Ицко
24.11.2013 21:50
Всичко е безкрайно и вечно!
4
0
За невярващите !
За невярващите !
18.11.2013 19:00
До малоумниците написали коментари от сорта на "Не вярвам" и т.н. Ами като не вярвате не четете бе идиоти ! И на майката която пише да го кажем на сина й който бил загубил баща си... Дреме ми на хуя в какво ще повярва сина ти или на какво ще повярват всички. ИСТИНАТА не се интересува кой в какво вярва тя е такава каквато е ! Тялото КАТО ЦЯЛО е създадено за тази вселена , но енергийната ни душа не принадлежи на физическия и материален свят защото тя е нематериална. Не се иска много мозък за да стигнеш до извода, че е нормално тялото ти да си отиде като всяко физическо нещо! Но нашите души са енергийни бе идиоти те къде ще изчезнат малумници !
12
4
ИзмаматаНаХилядолетието
ИзмаматаНаХилядолетието
26.07.2013 20:08
Нека ви замисля малко други читатели, автори на статии и учени - след като всичко материално което познаваме не по-сложно от човека има Създател/Архитект (машините, сградите, компютрите, манджата която ядем...) - то какво остава за самият човек и природата около него. Не бъдете лекомислени да отречете факта че и игла да се направи се изисква знание, ум и най-вече майстор.
Имаме един живот и не го пропилявайте, а се веселете и бъдете щастливи!

"Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори" Евангелие
от Матей 7:7
4
1
Галя
Галя
19.07.2013 22:38
Кажете го на сина ми, който изгуби баща си. дали ще повярва?
2
1
otziv
otziv
19.07.2013 14:48
Всички хора искат да чуят, че няма край, че всичко продължава и така нататък. Опитват се да си обяснят нещата по изгоден за тях начин. Но аз не вярвам в това. Всичко е материално - светът, в който живеем, ние сме материални, храната, дрехите, слънцето, всичко. Мозъчните клетки са нашата душа. А и те умират някой ден. Относно статията - един куп сложни думи, а от цялата какво разбрах? А тогава тези учени как ще обяснят духовете, ако има такива. Нещо не вярвам във всичко това и мога да оборя всеки спорещ :)
4
2
vesi
vesi
11.03.2013 20:36
Като няма край след смъртта, като всичко продължава, тогава искам си майка си обратно, искам тя да се върне пак при мен, искам, искам, искам.....!!!
11
1