Оцелелите от трагедията във Фукушима виждат духове

Оцелелите от трагедията във Фукушима виждат духове

Близо две години след чудовищното земетресение с магнитуд 8.9 по скалата на Рихтер и чудовищните вълни цунами, които то предизвика, оцелелите японски граждани още не могат да се отърсят от стреса от преживяното.

На 11 Март 2011 г. едно от най-опустошителните земетресения удря североизточното крайбрежие на Япония. Гигантски морски вълни цунами с височина повече от 10 метра заливат крайбрежните градове, помитайки всичко по пътя си. Най-силното земетресение за последните 140 години отне живота на 18 684 души, повреди атомната електроцентрала „Фукушима“, като по този начин причини екологична катастрофа в района и нанесе щети за милиарди йени. Телата на 2800 души все още не са намерени.

Оцелелите от трагедията във Фукушима виждат духове

Оцелелите от земетресението никога няма да се отърсят от кошмарните часове, дни, престоя в палатковите лагери и загубата на близките. Мнозина от жителите на най-пострадалите крайбрежни градове проявяват остри симптоми на посттравматичен стрес и депресия. Оцелелите твърдят, че виждат духовете на загиналите при бедствието приятели, съседи, колеги.

Стотиците квалифицирани психо-терапевти, които бяха изпратени в помощ на пострадалите се оказа безсилни да се справят с мащабите на бедствието и отражението им върху човешката психика. В страна, където ръка за ръка вървят свръхмодерните технологии и древни суеверия, мнозина от оцелелите търсят помощ от екзорсисти за да прогонят духовете.

Истории за призраци се разпространяват от уста на уста. Хората съобщават, че духове бродят на мястото на разрушените си къщи. Според д-р Кейзо Хара, психиатър в гр. Ишиномаки: “Феномени, каето призрачни гледки са мисловна проекция на ужаса и тревогите, свързани с тези места. Местата, на които хората съобщават, че са видели духове, са изцяло опустошени вълните цунами.“

Оцелелите от трагедията във Фукушима виждат духове

Екзорсистката Канши Аидзава е помогнала на десетки хора от засегнатите райони. „Има всякакви духове - обяснява тя - без глави, без крайници, прерязани на две части. Хората са загинали по различен начин, когато бедствието ги е връхлетяло. Ние виждаме духовете такива, каквито са били в момента на смъртта. Близките им идват при мен, за да им помогна да намерят телата на загиналите, искат да знаят как точно е настъпила смъртта и дали душите им почиват в мир“.

Историята на Шиничи Ямада е ярко доказателство за размерите на ужаса, който жителите на Япония са преживели в онзи ден. Домът на г-н Ямада е напълно опустошен от вълните, в следствие на земетресението. Той успява да спаси само две статуи на Буда.

Но когато ги премества във временното жилище, което обитава със семейството си, неприятности го връхлитат една след друга. Децата му се разболяват, обитателите на жилището усещат необясним студ, а самият г-н Ямада има усещането, че нещо преминава през него.

Всички тези странни събития престава когато по съвет на екзорсист г-н Ямада премества двете статуи в местен будиски храм. Пострадалото семейство е убедено, че статуите са били обсебени от духовете на трагично починали съседи, който най-накрая са намерил покой.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Molly
Molly
09.01.2014 16:38
Това е много добър нов сценарий, за следващият Азиатски хорър :)
1
0
джеиди
джеиди
01.08.2013 15:21
леле от последната история тръпки ме побиха
0
2