Прераждането и връщането към минал живот

Прераждането и връщането към минал живот

Понякога се питаме: Защо съм тук? Откъде дойдох? Какво ще се случи когато умра?

Един от начините да погледнем към тази тематика е като изследваме процеса на спане, сънуване и събуждане. Той много прилича на този на умирането, междинното състояние и прераждането. Когато спим дълбоко на другите им изглеждаме сякаш сме умрели, а накрая, когато се събудим, нормалните ни сили на паметта и менталния контрол отново се възвръщат и нашия сънуван свят ни напуска, оставяйки ни по начина, по който възприемаме света в будно състояние. Подобен процес се получава когато умрем, казват някои. Изпитването на ясната светлина при смъртта може да е подобна на изпитването при дълбокия сън.

Прераждането е вярата, че когато някой умре, той се преражда в друго тяло. Хората имат различни вярвания относно прераждането. Някои смятат, че не е задължително да се преродим в човешко тяло. Някои може да са били паяци в предишния си живот, а други - моркови или папагали. Затова се постарайте да сте внимателни към това, което третирате в бъдеще.

Някои монаси медитират в продължение на цял ден, за да могат да достигнат състоянието на върховно блаженство (нирвана) с цел да могат да избягат от колелото на прераждането. Според някои вярващи трябва да се опитате да сте възможно най-безгрешни в този живот, за да можете да се върнете в човешко тяло в следващия.

С Карма прераждането може да обясни защо добрите неща се случват на лошите хора, а лошите неща - на добрите. Дали е затова, че сме били наградени или наказани за действия от минал живот?

За мен е доста практично да мисля по този начин, така смъртта не ми изглежда толкова плашеща.

Как се постига връщането към минал живот?

Връщането към минал живот може да се постигне чрез техника на хипнотерапия, която може да ви свърже с един или повече предишни живота. Целта на връщането в предишен живот е да бъдеш в позицията на тръгване на пътешествие към достигането на скрити спомени от подсъзнателно ниво. Не става въпрос за спомени само от този живот - съхранени са и такива, които са от предходния ни живот. За да действа терапията, клиентът трябва да вярва във връщането назад.

Хроничните медицински проблеми, като астма, алергии, мигрена и много други, могат да отговарят много точно на терапията на миналия ни живот. Една от причините хората да искат да се върнат назад е да се елиминира физическата или емоционалната болка, а друга - желанието да се намали страха от смъртта или може би да се обясни повторението на необясними сънища.

Причината да избера да хвърля бегъл поглед на прераждането и връщането към предишен живот се таи в това, че като малка страдах от неизмерим страх от смъртта (както и повечето хора). Затова днешната ми стратегия е вярата в този начин на живот, което ме кара да се чувствам по-уверено и ми дава някакво обяснение.

Когато стила на миналото ни поведение се третира с освобождаване на блокирани емоции или вина, предоставяйки ни се възможност да изпитаме самопознанието и свободата, можем дори да успеем да станем господари на собствената си съдба.

Затова - пазете се от кучето ви - то може да е вашата мащеха от предишен живот!

Рейтинг

5 6
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (26)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 21:08
Вярвам в прераждането и миналите животи. Според мен ние хората си се прераждаме само в хора и целта на тези прераждания е да се усъвършенстваме и да минем в по-горни нива. Има много книги по темата от психолози, практикуващи хипноза и медитация. Аз лично съм почитателка на Майкъл Нютън. Ако се интересувате, препоръчвам ви книгите му.
И още нещо, ако не искате не е нужно да вярвате на всичко или да обиждате другите ако вие самите не споделяте техните виждания. Всеки с мнението си. Ако искате ме опровергайте, но поне не обиждате. Тук не е мястото където да показвате простотия. Не съм чувствителна към обиди или нещо такова, просто коментарите, които често виждам (не говоря за тази статия, а по принцип) са глупави и не впечатляват никой.
15
0
Neti
Neti
29.10.2013 21:11
Човек може да се преражда само в човек,
6
2
deoo
deoo
29.10.2013 15:04
Ако човекне се преражда , като такъв, то тогава, каква е ползата от прераждане.Нали постоянно ни се обяснява, че с прераждането той, човекът се поставя на това с цел да премине в по високо ниво. Иначе всичко, се обезсмисля.Какво общо ще има, ако си бил трева?Има ли резон с това.
4
1
Пламен
Пламен
03.09.2013 11:51
ако се прераждамме откъде идват новите души
отговорът е че тези души може да са на животни като динозаврите откъде знаете че в някой от старите си животи не сте бил динозавър или птицата додо която е вече изчезнала
4
4
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 21:00
Не знаем. Някои хора вярват, че могат да са били животни, но според мен животните и хората имат различен вид души.
8
2
Иванова
Иванова
29.07.2013 13:50
За Доки - от къде идват новите души....Намери и прочети Космоса на душата, Отшелникът от Рампа и ще си отговориш на въпроса.Аз също вярвам в прераждането.За моята опитност и следи отминали животи няма да пиша.Нещата в глобален вид- развитие на нашата галактика, която се "всмуква " навътре във вселената...Предстои парада на планетите...Ще възкръснат праведните мъртви и живи..и някъде се пази генофонда на човечеството/ Ернс Молдашев пише за това/и така четейки всеки ще си отговори на въпросите откъде идваме, защо сме на земята, защо има родова карма, след смъртта цялата душа лисе пази индивидуално или се така наречен процес залепя за грозда на рода... и всеки си избира родина, дом, родители...
Бих препоръчала и Спас Мавров - Сакрални приказки и ето няколко практически съвети- истината е ,че се раждаме амнезираме сам с известни следи от минали животи, молете се и благодарете на Вселената , на ангелите Ви пазители, на духовния ви учител или учители,ревизирайте си режима на хранене, мечтайте...колкото са големи мечтите Ви толкова ще израствате, приемайте изпитанията като поправителен изпит в училището - ЖИВОТ.
радва ме ,че сте на тази страница....Това говори за единомислие на всички допирни точки...Моля се за всички вас- за спокойствие и тишина в душата ви, за здраве и кураж да преодолявате предстоящото...НЕ ПУСКАЙТЕ ЗИМАТА НА САМОТАТА В СЪРЦЕТО СИ , ЧУЙТЕ ДУШАТА СИ ... НЕКА ТЯ ВИ ВОДИ...
10
0
Мирела
Мирела
05.12.2012 23:58
Напълно съм съгласна с Гери. Ако се прераждахме в растения или животни какъв е смисъла душата да се учи, да превъзмогва трудности и изживява уроци с цел усъвършенстване и извисяване към по-висше ниво. Във всичко това няма никаква логика. Вярвам, че човек се преражда в човек единствено с цел нагоре и напред към най-висшето.
8
0
гери
гери
29.11.2012 14:34
Мисля, че ви е прекалено развита фантазията. Според това, което аз знам, прераждане има, но човек винаги се преражда в човек. животните и растенията също имат дух, но той е колективен дух и е невъзможно животно да се прероди в човек и обратно.
ЗА прераждането зная, че е пряко свързано с кармата и това, което си творил в предишен живот. така например ако си бил садист или си клал хора, в следващата ти инкарнация ще избереш да си сакат, благотворител или да умреш по същия начин, за да изкупиш кармата си и душата ти да мине по-бързо в по-висока степен на еволюция.
А за колективния дух на животните и този на растенията,доколкото си го тълкувам е нещо като част от духовете на самата природа и нейните стихийни елементи.
6
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 20:57
И аз съм на твое мнение. Според мен също душите на хората са различни от тези на животните и на растенията. А за предметите.. за тях мога да кажа, че имат енергия.
7
0
Ивайло
Ивайло
27.10.2012 23:00
Според мен има прераждане и мисля нещо необичайно.Един наш живот е средно 80 години.Мисля че духът си има живот.
Според мен има някакво пространство в което един наш живот е 1 година от дългия живот на духа.Малко е объркващо но немога да го обесня по друг начин.:):)
2
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 20:56
След 2-рото по-задълбочено прочитане го разбрах. И аз съм чувала, че за душите (които според мен са безсмъртни) живота минава много по-бързо. Както ти казваш, ако за един човек минават 80г., за душата те са като 1г.
2
0