Кога душата е изпълнила мисията си на земята

Душа

Според много хора, които вярват в прераждането на душата, всеки човек идва на този свят, за да изпълни душата му определена мисия.

Когато тази мисия е изпълнена, душата му ще се извиси на друго, по-висше ниво, и след няколко прераждания ще успее да стигне до нирвана – състояние на вечно блаженство.

Всяка човешка душа трябва да изпълни различна мисия, но като цяло за човешките души има една обща мисия – да изпълнят дълга си към света, в която живеят.

Всяка човешка душа трябва да стигне до вътрешен покой и до способността да може самостоятелно да се ориентира. Това се постига само посредством добри постъпки по време на земния живот, както и чрез опрощаване на грешките на другите.

Мисия на душата

Не трябва да се изпитва омраза към някого, който ви е причинил злини – той така или иначе ще бъде наказан за това, а вие натрупвате негативизъм, който ви пречи да живеете. Този негативизъм се натрупва и в душата ви и й пречи да изпълни докрай мисията си.

Така например някои души имат мисията да помагат на други, докато има души, чиято мисия е да се научат да прощават и да дават свобода на тези, които са им близки.

Докато е жив, човек трябва да работи за изпълнение на мисията си – всеки е в състояние да усети каква е тя, стига да не се обвива в облак от негативизъм, омраза и завист.

Духове

Същевременно трябва да успява да изпълнява и ежедневните си задължения, които пък не трябва да пречат на духовното му просветление.

Духовната безкопромисност е важна за изпълнението на мисията на душата на този свят. Във всяко друго отношение може да се допускат компромиси в името на доброто.

Много често хората, които се връщат от онзи свят, след като са били в клинична смърт, споделят, че са видели същество, което им е казало, че не са изпълнили мисията си на земята и имат още време, за да го направят.

Когато душата е изпълнила мисията си на земята, след смъртта на човека не се лута, а спокойно преминава към следващата фаза на развитие.

Понякога, когато душата не е изпълнила мисията си на земята, духът на човека е неспокоен и постоянно се връща при близките си.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 11
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Галя
Галя
30.09.2014 21:08
Дали си изпълнил мисията си на Земята? Ако си жив на тази земя – не си ... Прочетох някъде тази мисъл и я приемам.
2
0
Стефи
Стефи
28.08.2014 10:36
Четете Божието слово ,там е доброто за човека, е истината и примера който трябва да се следва,докато всв осще има време.Когато си в беда викаш не кам кой да е а към Бог,засто така?...
защото е заложил зскона (да разпознсваш доброто от злото)си в сарцето ти,и свободнс воля да избираш...Тогава на кого ди сардит за вдичко,..и че като го молиш не ти отговаря,...Бог не е за подигравка.
11
1
Име
Име
28.08.2014 10:07
Щом Исус е бил разпанат на кръс (а това е една от най жестоките смърти)и е казал ,,Отче прости им не знаят какво вършат)а също е казсл че ни дава пример на подражание,значи има защо...Словото Божие е истинно,но късно го разбира човек,когато е голяма нужда вика не кой да е а все Бог,защо ли?А като не е вярвал в него той длажен ли е да помага?...
11
2
лахаха
лахаха
14.07.2014 04:16
Всеки можел да установи мисията си...
3
1
az
az
22.08.2014 00:51
как точно,обаче?
3
4
.n.s.n.
.n.s.n.
20.05.2014 11:42
трябва да опознаем себе си
1
0
Поля
Поля
10.03.2014 14:52
не е точно така, но доста близко до истината
5
1
смехурко
смехурко
26.12.2013 23:08
Много лесно се говори за прошка но когато си видял посегателство върху невинно животинче дете или пребива твой близък и го ругае ами простетему тогава дрън дрън големи ангели се навъдихме в бедничката ни държавица.
14
1
dembil
dembil
13.11.2013 09:50
Просто прости на дявола и той автоматично ти става приятел и блаженството идва.Знам го от личен опит,но бъди нащрек,защото ти си по лош и от него,ако се отпуснеш за момент,за наномоент...дори когато спиш!Хора стига сте си губили времето(съвет).
3
3