sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Съкровищата на земята

Съкровищата на земята

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k980
Съкровищата на Земята
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Планетата ни крие много неоткрити все още съкровища, които чакат да бъдат намерени. В недрата на земята и на морското дъно се крият съкровища, оценени грубо на около 900 милиарда долара.

Все още не са открити съкровищата, които са описани от Робърт Луис Стивънсън в романа „Островът на съкровищата”. Те се намират на остров Кокос и според легендите там е заровена статуя на Дева Мария, която е направена от чисто злато и тежи 500 килограма.

Тя е украсена със скъпоценни камъни, а освен нея в земята са заровени петдесет сандъка, пълни със златни накити, както и няколко хиляди златни монети.

Златни съкровища

Все още се издирват и легендарните рудници на цар Соломон, които са пълни със злато.

Все още се търси и гробницата на Атила. Хунският вожд е бил погребан в ковчег, който е бил покрит със златни плочи.

Съкровище

Търси се и съкровището на тамплиерите. През 1306 година френският крал Филип заедно с великия инквизитор на Франция заповядал да бъдат екзекутирани всички членове на ордена на тамплиерите, защото разбрал, че те крият огромни богатства. Но след смъртта им богатствата не били намерени.

Златото на Маккена, за което има доста филми, според легендата е заровено в щата Юта. Там е заровена съкровищницата на императора на ацтекитеМонтесума.

Остров Мавриций

Съкровищата на инките все още очакват своя откривател. Императорът на инките Атауалпа бил пленен от конкистадорите и те поискали откуп.

Откупът трябвало да е стая, пълна до тавана със злато. Стаята била пълна почти догоре със злато, когато императорът бил екзекутиран. А към мястото на екзекуцията пътувал керван от 11 000 лами, натоварени със злато.

На мечтаните Бахамски острови има много съкровища, които са потънали заедно с испанския галеон „Консепсион” през 1641 година. Досега са открити само част от богатствата, които са представлявали над 30 тона сребро.

На остров Занзибар са заровени съкровищата на английския пират Кид. На Сейшелските острови се намират съкровища, заровени от френски корсари.

На остров Мавриций са заровени съкровища на няколко пирати от XVIII век. Остров Реюньон също пази съкровища – на пиратите Тейлър и Инглънд.

Остров Пинос се смята за пиратска база в Карибско море, където са заровени съкровищата на известни пирати като Дрейк и Ван Доорн.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
hyusnyu k
hyusnyu k
04.02.2014 19:04
наркомани
0
0