Видове камъни и тяхното значение

Скъпоценни Камъни

Скъпоценните камъни са вечните цветя на планетата. Те притежават красота, дълговечност, рядкост, уникалност и уникално значение.

Древните индийци пък вярвали, че скъпоценните камъни са капки кръв от раните на боговете. В настоящата статия ще развенчаем митовете за видовете камъни и тяхното значение.

Авантюрин

Видове камъни и тяхното значение

Авантюринът е кварц с примеси от слюди и хематит. Цветът му е зеленикав, а по-рядко и син. Прозрачен е. Този камък усилва нервната система и помага при стрес. Полезен за зрението и успокоява болките от мигрена и друг вид главоболие.

Видове камъни и тяхното значение

Подходящ е за зодиите Дева, Везни, Телец, Близнаци, Скорпион и Овен. Ако го носите като талисман, то той ще ви донесе пари, ще предпази автомобила ви от катастрофи. Използва се за лек път, подсилва смелостта и способността да се взимат решения.

Видове камъни и тяхното значение

Аквамарин

Видове камъни и тяхното значение

Цветът на аквамарина е от светлосин до зеленикаво-морскосин. Прозрачен е. Помага за гърлената чакра, при ларингити и ангини. Също така премахва напрежението от очите. Подходящ е да се носи от зодиите Рак, Риби, Скорпион, Водолей, Везни.

Видове камъни и тяхното значение

Добър амулет за моряците, при път по вода също носи късмет. Дава смелост и спокойствие. Помага срещу уроки при малки деца. Творците могат да го използват като талисман за вдъхновение. Привлича късмета.

Видове камъни и тяхното значение

Аметист

Видове камъни и тяхното значение

Аметистът е от светло - до тъмновиолетов, понякога и пурпурен - разновидност на планинския кристал. Съществува и двуцветна негова разновидност - Аметрин.

Видове камъни и тяхното значение

Този камък засилва имунната система и подпомага хипофизата и епифизата. Подмладява. Лекува мигрена и обикновено главоболие, пази от пристрастеност към алкохола и наркотиците.

Видове камъни и тяхното значение

Спомага при лекуването на зависимости. Подходящ е за зодиите Скорпион, Телец, Везни, Рак, Близнаци. Аметистът е един от универсалните камъни - носи защита, здраве, младост. Събира разделени сродни души, пази влюбените.

Ахат

Ахатът представлява зърнеста разновидност на кварца. Цветовете му варират в много широк диапазон, прозрачността също. Този камък помага за балансирането на Ин и Ян. Носи хармония, помага на половата и отделителната система. Камъкът на дълголетието.

Подходящ е за зодиите Козирог, Водолей, Дева, Овен. Ако се носи като амулет, привлича успеха и носи късмет. Предпазва срещу бури и отрови. Пази от болести и настинки. Пази недвижимото имущество от посегателства.

Гранат

Цветът му е червен. Този камък пречиства кръвта, усилва и регулира кръвообращението и оросяването на мозъка. Спомага възстановяването след тежки болести или умора. Снабдява организма с енергия.

Подходящ е при анемии. Зодиите, на които би подхождал са Лъв, Овен, Скорпион, Стрелец, Близнаци. Универсален талисман, помага при хронични болести.

Носи любов и сексуална енергия. Хармонизира отношенията между партньорите. Носи се за щастие, дълга връзка и брак, както и за намиране на партньор.

Кехлибар

Кехлибарът е представлява вкаменена смола на дървета. Цветът му е бледожълт, лимоненожълт, оранжев, червен, кафяв и др. Благодатен е за чакрата на гърлото, помага срещу гуша, успокоява гърлото и бронхите. Добър е при ревматични и артритни болки, а също за стомашни проблеми.

Ако се приема стрит на прах засилва имунната система, влияе на щитовидната жлеза и тимуса. Подмладява. От астрологична гледна точка е подходящ за всички зодии.

Универсален амулет е - разваля магии, помага за ясновидство. Пази от лоши намерения и зложелатели. Носи късмет и пари.

Корал

Коралът е смес от окиси на манган, съдържа веществото "конхиолин”. Цветът му е червен, розов и бял, рядко син и черен. Червеният корал стимулира кръвоносната система, розовият – сърдечния център. Белият - мозъка, като премахва нервното напрежение.

Подходящ е за зодиите Лъв, Водолей, Рак, Риби, Овен, Стрелец. Червеният амулет от корал носи на мъжете успех в секса и любовта, а на жените - издръжливост. Розовия корал - щастие и любов, а белият пази малки деца и е символ на невинността.

Лазурит

Цветът му е син до тъмносин и мастилен. Помага при всички видове смущения на нервната система, заекване и страхове. Усилва паметта и речта. Подходящ е за хората, които се занимават с медитация.

Пази от тумори, кисти и рак. Може да се носи от зодиите Везни, Дева, Риби, Водолей, Скорпион, Стрелец. Подходящ талисман за писатели, преводачи, артисти, оратори, ученици, студенти, архитекти, творци.

Лунен камък

Лунният камък се получава от редуващи се слоеве ортоклаз и адулар. На цвят е безцветен, бял, бледожълт, бледосин, синьо- сив.

Този камък помага при бременност и кърмене. Добър е за нервната и отделителната система. Подходящ е за бременни, майки, момичета, за любов, без значение на зодията. Носи особен късмет на зодия Рак.

Лунният камък е свещен за будистите, той е камъкът на Майките - по време на бременност установява контакт между майката и плода и така след раждането помага за силната връзка на майката с детето.

Лунният камък е камъкът на влюбените, на гадателите и ясновидците - държан под езика усилва способностите им.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 13
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Любомир
Любомир
19.11.2013 18:22
Интересна статия!
2
2