Опити по време на клинична смърт и има ли задгробен живот

Опити по време на клинична смърт и има ли задгробен живот

Учени възнамеряват да проверят разказите на хора, били в състояние на клинична смърт. Някои от тях даже споменават, че са видяли ярка светлина в края на тунел и в същото време са гледали как докторите се борят за живота им. Опитът ще отнеме 3 години и ще се провежда в 25 болници във Англия и Америка. В него ще участват 1500 души, стигнали до състояния близо до клинична смърт, съобщава агенция Новости.

В реанимациите на съответните болници ще бъдат монтирани рафтове с изображения, виждащи се само отгоре. Ако пациентът, попадащ в клинична смърт, след реанимиране сподели, че душата му се е отделила от тялото, то той би могъл да види какво какво има на тези рафтове и изследователите ще са в състояние да проверят дали историите са правдоподобни.

Трябва да сме отворени за новото. Ако никой не види изображенията, тогава тези усещания са били илюзии или просто грешки на паметта, разказва ръководителят на проекта. Но ако докажем, че съзнанието съществува дори и след като мозъкът изключи, тогава можем спокойно да твърдим, че то може да съществува и самостоятелно.

Д-р Парниа е реаниматолог и смята, че събитията, съпътстващи смъртта, не са изследвани достатъчно добре. Смъртта не е някакъв специфичен момент, споменава лекарят. Тя просто настъпва когато сърцето спре да бие, белите дробове спират функтионирането си и мозъка престава да работи. Пълно спиране на сърцето в медицината е когато всички критерии на смърт са на лица.

Но дори и тогава има период, различно дълъг, който може да продължи от няколко секунди до час, когато лекарите са в състояние да пуснат отново сърцето и да спрат просеца на умиране.

Нещата, които пациентите изпитват между спирането и пускането на сърцето, дават възможност да се разбере какво човек изпитва по време на клинична смърт. hicomm.bg

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Пулю
Пулю
22.03.2014 08:40
Пази боже от весита и Калинки ,щом не вярваш моя малкия ли търсиш тук ?
1
0
Vesi
Vesi
16.06.2013 21:22
Анжел, дай ми номер на банковата сметка да ти изпратя пари но не за моето насочване или моята позиция за вечността исакам сам да си помогнеш като отидеш на психиатър
9
2
Анжел
Анжел
21.04.2013 22:03
А как ще се докаже срещата с Господ.единствения вариант е ,някой от тези учени да се самоубие и неговите колеги да го спасяват и ,ако го спасят да разкаже точно всичко.
Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане-0899152888.
2
6