Предвещания за времето по въздуха и вятъра

Предвещания за времето

По въздуха и вятъра може да се предвещава какво ще бъде времето. Затова в световния ден на вятъра - 15 юни, нека поговорим повече за тази стихия, на която са подвластни зодиите Близнаци, Везни и Водолей.

При вятър в следобедните часове се очаква рязко влошаване на времето на другия ден. Ако лъчите на слънцето потъмняват, докато духа вятър следобяд, след няколко часа ще се разрази буря.

Ако вятърът се усилва вечерно време, на другия ден ще вали много силно. Когато вали и духа много силен вятър, това означава, че на другия ден времето ще е хубаво.

Когато духа северен вятър, това предвещава силен студ, южният вятър предвещава затопляне на времето.

Западният вятър духа, когато на другия ден се очаква силен дъжд, източният вятър носи дъжда със себе си. Задуха ли източен вятър, няколко часа след това ще вали.

Познаване на времето

Ако през деня вятърът духа рязко, а след това внезапно спира, на другия ден се очаква много хубаво време. Когато през зимата вятърът вие, очаква се силно застудяване.

Ако духа топъл вятър, а след това завали дъжд и вятърът стане студен, след няколко часа се очаква силна градушка. Когато въздухът над гората става яркосин, на другия ден ще стане много топло.

Когато през септември духа силен вятър, това предвещава много топла есен и зима с много дебел сняг.

Когато през зимата духа вятър и няма скреж, се очаква силна вихрушка.

Когато северният вятър се придружава от гръмотевици в края на зимата, се очаква много студена пролет, а ако източният вятър е комбиниран с гръмотевици, се очаква суха и топла пролет.

Западният вятър с гръмотевици в края на зимата предрича влажна пролет, а южният вятър, придружен с гръмотевици, предвещава много топли пролетни дни.

Всяка рязка промяна на посоката на вятъра предвещава промяна на времето. Ако при хубаво време вятърът духа постоянно от едната страна, а след това рязко сменя посоката и скоростта му става много голяма, след няколко часа ще завали проливен дъжд.

Вятърът, който духа от изток, придружен от перести облаци, които се движат от запад, предвещават приближаването на циклон.

Ако при хубаво време вятърът духа няколко дни от изток и вечерно време се усилва, предстоят няколко дни лошо време и дъждове.

Когато при хубаво време през нощта и сутринта няма вятър, а през деня започва да духа слаб, а по-късно и силен вятър, който затихва вечерта, това означава, че времето ще се задържи хубаво в продължение на десетина дни.

Вижте още приказка за вятъра.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати