Предвещания за времето по облаците и мъглата

Предсказване на времето

По облаците и мъглата може да се предсказва времето. Ако сутрин над водата има мъгла, времето през деня ще е хубаво. Ако мъглата се вдига от водата нагоре, очаква се дъжд и буря.

Ако мъглата е плътна и се появи вечер, на другия ден времето ще се затопли. Ако през март мъглите са често явление, през лятото ще има много дъждове, но времето ще е горещо.

Когато в ниските места няма мъгла през нощта, на другата сутрин ще вали силен дъжд. Когато в ниското се виждат мъгли нощем, на следващия ден слънцето ще грее ярко през цялото време.

Облаци

Когато слънцето е в мъгла, ще вали проливен дъжд. Когато има много облаци преди изгрев слънце, денят ще е много хубав. Тъмните облаци преди изгрев слънце предвещават дъжд и буря.

Облаци, които сменят цвета си, предвещават силен дъжд. Червените облаци са знак за дъжд. Когато при изгрев слънце има купести области, времето ще се промени няколко пъти в рамките на деня.

Когато през следобедните часове слънцето се появи внезапно от тъмен облак и е много ярко, ще се разрази силна буря.

Ако сутрин небето е облачно, а при изгрев слънце облаците изчезват, няма да има дъжд до края на деня. Ако облаците при изгрев слънце се разпръсват или се отдалечават в западна посока, това е знак за хубаво време през деня.

Мъгла

Ако мъглата, дори да е гъста, бързо се разпръсква при изгрев слънце, времето ще е хубаво и ще се задържи така до края на деня. Ако мъглата сутрин се вдига нагоре, това означава, че времето ще стане по-топло.

Ако в облачен ден към вечерта облаците изчезнат от небето, на другия ден ще вали дъжд. Ако по залез слънце облаците приличат на ивици, ще вали дъжд.

Ако по залез слънце облаците се скрият зад слънцето, се очакват силни ветрове. Ако облаците се събират около слънцето, предстои много силна буря.

Ако облаците са сини, предстои дъжд, но времето ще е топло. Когато облаците са високо и се движат плавно, времето ще е хубаво.

Ако след залез слънце в северна посока се виждат бели облаци, предстои лошо време поне за седмица напред.

Рейтинг

4.3
Общо 7 гласували
5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари