sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човек сам може да предсказва времето

Човек сам може да предсказва времето

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k983
Метеозависими хора
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Някои хора могат сами да предсказват времето с помощта на собствените си усещания или като се вглеждат в поведението на животните и птиците.

Има хора, които са метеозависими – те са истински живи барометри. При предстояща промяна на времето организмът им реагира и по този начин те могат да разберат дали ще е студено или топло на следващия ден.

Метеозависимите хора са най-често такива, които имат заболявания на сърдечно-съдовата система, както и хора, които прекалено много работят, преуморяват се и не си почиват достатъчно. Те стават хипер чувствителни към всяка промяна на времето и по състоянието им може да се предскаже дали на следващия ден времето ще се влоши.

Метеозависими са също така и хората, които имат заболявания на долните крайници, както и хората с многобройни алергии и със заболявания на дихателната система.

Главоболие

Когато времето се разваля, тези хора започват да се чувстват зле. Освен че започва да ги понаболява тук-там, настроението им е много лошо без да има причина за това.

Понякога може да се получат затруднения при дишането, чувство за недостиг на въздух. Хората с ниско кръвно налягане също могат да усетят промяната на времето към по-лошо, защото ще усетят световъртеж, гадене и болки в стомаха.

Това се получава, защото се получава понижаване на атмосферното налягане.

Когато атмосферното налягане се понижи, времето се влошава. Когато хората с ниско кръвно усетят предстоящото влошаване на времето, трябва да изпият чаша кафе и да вземат контрастен душ, за да стабилизират състоянието си.

При повишаване на атмосферното налягане времето се оправя, но тогава пък се влошава състоянието на хора с високо кръвно налягане, както и на тези, които страдат от многобройни алергии.

Всички метеозависими хора при предстоящо рязко затопляне на времето страдат от главоболие, обща отпадналост, болки в сърцето и необяснимо чувство за тревога.

Ако хората наблюдават по-внимателно реакциите на любимците си и на птиците навън, ще разберат много за промяната на времето. Ако врабчетата се къпят в прах, предстои обилен дъжд. А ако котката спи непробудно дълги часове, на другия ден времето ще е много хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати